De Microsoft shop - ACES Direct

Microsoft zakelijk kopen

Assortiment

Over Microsoft

Microsoft is opgericht op 4 april in 1975 door Bill Gates en Paul Allen. Andere belangrijke figuren van Microsoft zijn Satya Nadella (CEO) en Steve Ballmer (ex-CEO). Satya Nadella werd in 2014 de opvolger van Steve Ballmer. Het hoofdkantoor van Microsoft is gevestigd in Redmond (Washington, Verenigde Staten). Microsoft is een van grootste techbedrijven wereldwijd. Op dit moment heeft Microsoft ongeveer 128.076 medewerkers wereldwijd.

Geschiedenis van Microsoft
Het eerste product van Microsoft was een BASIC interpreteer. In 1984 brachten ze voor het eerst Microsoft Windows uit. In 1990 kwamen ze met de eerste versie van Microsoft Office. Dit werd uitgebracht dat verschillende software zoals Microsoft Word en Microsoft Excel op de werkvloer gebruikt kon worden.
Microsoft zette in de jaren negentig hun merk sterk op de kaart. Zo werd er verschillende producten voorzien van de merknaam Microsoft. Een voorbeeld hiervan is dat de naam MultiPlan veranderd werd in Microsoft Excel. Hiernaast zijn ze gaan samenwerkingen met non-profit organisaties.

Overnames Microsoft
In 1997 nam Microsoft Hotmail over voor een bedrag van 500 miljoen dollar. Dit zorgt ervoor dat Microsoft Hotmail samenging met msn. In2012 kwam de opvolger van Hotmail, Outlook. In 2007 heeft Microsoft aQuantive overgenomen. Microsoft heeft in het jaar 2011 Skype overgenomen. De laatste grote overname van Microsoft is LinkedIn. Ze hebben dit bedrijf in 2016 overgenomen voor maar liefst 26,2 miljard dollar.

Producten van Microsoft
Microsoft heeft een zeer divers aanbod op het gebied van hardware. Zoals: spelcomputers, notebooks, smartphones, tablets en toetsenborden . Hiernaast biedt Microsoft ook diverse software aan. Enkele voorbeelden hiervan zijn: Microsoft OneNote, Microsoft Excel en Microsoft Word. Microsoft biedt diensten via het internet aan. Dit doen ze onder andere voor hun spelcomputer de Xbox. Zo kunnen gamers via Xbox live tegen elkaar spelen. Microsoft heeft tevens hun eigen zoekmachine: Bing. Andere online diensten zijn Outlook.com, Microsoft Office 365 en Windows Live.

Meest populaire artikelen

  Feedback