Samsung zakelijk kopen

Assortiment

Over Samsung

Samsung is een van de grootste elektronicabedrijven ter wereld. Het hoofkantoor van Samsung group is gevestigd in Seoel (Zuid-Korea). Samsung Group is het grootste conglomeraat van Zuid-Korea. Dat houdt in dat een bedrijf bestaat uit verschillende divisies die niet met elkaar in verband staan. In het geval van Samsung vallen verschillende bedrijven hieronder zoals Samsung Electronics.

Samsung betekend in het Koreaans ‘’ drie sterren’’. Het behoort wereldwijd tot de top 20 bekendste merknamen. Samsung doet met zo’n 20800 medewerkers in ongeveer 58 landen zaken.

Waardes van Samsung
Verschillende waardes van Samsung bepalen samen het karakter. Dit leidt volgens het bedrijf naar een juiste manier van zaken doen. De waardes die zij hanteren zijn:
  • Mensen: Samsung vindt dat mensen het bedrijf maken. Hierdoor willen ze alles kansen bieden om zich te ontwikkelen.
  • Perfectie: ze streven naar passie voor perfectie en sterk streven om de beste producten/diensten te kunnen aanbieden.
  • Verandering: door de snel veranderende ontwikkelingen in de wereldeconomie is innovatie zeer belangrijk bij Samsung. Zo kunnen ze inspelen op toekomstige behoeftes en eisen.
  • Integriteit: de ethische werkwijze staat centraal voor de werkwijze van Samsung. Dit zorgt voor eerlijkheid, respect en transparantie.
  • Gedeelde welvaart: Kansen en welvaart creëren voor andere stimuleert dat een bedrijf een succesvol wordt. Samsung stelt zich verantwoordelijk voor de maatschappij en het milieu.
Geschiedenis van Samsung
Samsung Group is opgericht op 1938 in Daegu (Zuid-Korea) door lee Byung-Chull. Hieronder vallen verschillende bedrijven. Zo werd in 1951 Samsung Corporation opgericht en in 1954 Cheil Industries Inc. In 1983 start Samsung Electronicx met de verkoop van personal computers.

Samsung blijft zichzelf ontwikkelen. In 2005 brachten ze bijvoorbeeld het grootste flexibele Lcd-scherm op de mark. In datzelfde jaar brachten ze de eerste 7-megapixel cameratelefoon uit. En had Samsung de eerste smartphone met spraakherkenning. Dat leverde Samsung Electronics de 27e plek op in de lijst van ‘meest bewonderde bedrijf ter wereld’ een ranglijst van Fortune.

Nog niet genoeg voor Samsung. Dit leidde ertoe dat ze één jaar hierna een 10-megapixel cameratelefoon uitbrachten. Tevens brachten ze ook de eerste dubbelzijdige lcd ter wereld uit. Deze innovatie zorgde ervoor dat ze in 2007 het grootste aandeel in de tv-markt hadden. Een lijn die ze in telefonie doortrokken in 2008 de nummer één op het gebied van mobiele telefoons in de Verenigde Staten. In datzelfde jaar werd Yoon-Woo Lee benoemd tot Vicevoorzitter en CEO van Samsung Elektronics. Dit leidde ertoe dat ze een record hadden gevestigd in het Guinness Book Of World Records. Ze ontwikkelden de grootste mobiele telefoon ter wereld ontwikkeld.

Sponsoring van Samsung
Samsung wilde de naamsbekendheid in de wereld vergroten door een van de grootste voetbalclubs ter wereld te sponsoren: Chelsea in 2010 werdSamsung Electronics de officiële sponsor van de Aziatische Spelen in Guangzhou. Samsung steunt ook steunt Samsung verschillende maatschappelijke producten. Zo organiseerde ze in 2018 hulpactiviteiten voor de door de aardbeving getroffen gebieden in Japan. En in 2014 leverde ze 3.000 smartphones om de strijd tegen ebola te steunen.

Meest populaire artikelen

  Feedback