Samsung Knox | ACES Direct

Samsung Knox

Samsung Knox

De "workforce" van een gemiddeld bedrijf, ziet er tegenwoordig anders uit dan vroeger. Vaste krachten, flexwerkers en freelancers werken steeds vaker samen en vaak zonder een vaste werkplek. Al die medewerkers moeten -meestal via verschillende devices- toegang krijgen tot de bedrijfsdata. Naast kansen vormt deze manier van werken ook risico’s. Wat gebeurt er met alle -gevoelige- bedrijfsdata? Samsung Knox is de manier om eenvoudig controle te houden op de beveiliging van die data!

Wat is Samsung Knox?

Knox is dé manier om gegarandeerd overal en altijd veilig te werken op jouw Samsung. Het bestaat uit een goed beveiligd platform en een serie toepassingen die van dit platform gebruik maken. Je krijgt daarmee niet alleen de mogelijkheid om privé en zakelijk eenvoudig te scheiden (denk aan foto’s), maar ook om meerdere zakelijke devices op afstand te beheren. Het Knox platform is standaard aanwezig op alle mobiele Samsung devices. Met Knox Manage (MDM) kun je naast de Samsung devices ook andere Android, iOS en Windows devices beheren.


Meerlaagse beveiliging met Samsung Knox

Het geavanceerde beveiligings-platform Knox wordt tijdens het productieproces in de hard- & software van de nieuwste Samsung devices ingebouwd. Hierdoor is ieder device direct beveiligd tegen malware, indringing en andere bedreigingen van kwaadwillenden. De Knox beveiliging haalt de militaire standaard en is door overheden gecertificeerd en daarmee goedgekeurd voor gebruik in de zwaarst gereguleerde zakelijke omgevingen.

De meerlaagse beveiliging bestaat onder andere uit:

  • Verhoogde Android-beveiliging
  • Runtime beveiliging en encryptie
  • "Beveiligingszone" in de processor architectuur
  • Beveiligde Boot en Hardware Root


Versleutelde omgeving

Knox Workspace en Knox Manage creëren een speciale beveiligde tweede omgeving op jouw Android smartphone. Deze Workspace heeft een beveiligd startscherm met daarachter een eigen menu, widgets en beschermde apps. Al je gegevens zijn versleuteld, zodat je altijd en overal veilig kunt e-mailen en apps gebruiken. Schakel eenvoudig tussen je zakelijke en privé gegevens door je wachtwoord, pincode, veegpatroon, vingerafdruk of gezichtsherkenning.

Samsung Knox Suite

Knox Suite bundelt de meest essentiële Samsung Knox-oplossingen, en maakt het gebruik ervan veel makkelijker en overzichtelijker. Voortaan beheer je al je mobiele devices heel eenvoudig via één licentie, vanuit één console. Organisaties hebben niet meer te maken met losse licenties met wisselende looptijden.

Samsung Knox Oplossingen


Knox Manage

Knox Manage is de MDM-oplossing van Samsung, hiermee kun je devices op afstand beheren. Profielen instellen, devices lokaliseren of wissen en applicaties pushen zijn slechts een paar van de vele mogelijkheden. De overige oplossingen van Knox kunnen als add-on aan Knox Manage toegevoegd worden.


Knox E-FOTA One

Via Knox E-FOTA One rol je snel en eenvoudig firmwareupdates uit naar alle gekoppelde devices. Dit biedt onder andere de volgende voordelen:

  • Zelf bepalen wanneer en welke firmwareversie u uitrolt
  • Mogelijkheid tot vooraf testen van updates
  • Verplicht uitrollen van updates voor een rechtlijnige mobiele omgeving


Knox Configure

Met Knox Configure beschik je over uitgebreide mogelijkheden voor het configureren van jouw Samsung devices. Zo kun je de Hardware en Software personaliseren, je kunt bijvoorbeeld de wallpaper aanpassen en voorzien van Corporate Branding, installeren van apps en toegang tot de camera blokkeren.


Knox Mobile Enrollment

Knox Mobile Enrollment biedt een eenvoudigere en snellere uitrol van nieuwe devices, de verschillende devices krijgen tegelijk het juiste profiel en de juiste beveiligscriteria. Medewerkers kunnen direct aan de slag met hun nieuwe device. Zelfs na het herstellen van de fabrieksinstellingen wordt het juiste profiel opnieuw ingeladen.

Samsung Knox Abonnementen

Knox beveiliging, management en personalisatie heeft verschillende maatoplossingen.
Er zijn in totaal vier verschillende pakketten verkrijgbaar:

Knox Manage

Knox is een Mobile Device Management (MDM) oplossing. Met dit pakket is het mogelijk om op afstand verschillende apparaten (van bijvoorbeeld jouw collega’s) te beheren. Denk bijvoorbeeld aan wat iemand wel of niet op zijn apparaat mag installeren of welke functies iemand wel of niet mag gebruiken.

Knox Workspace

Knox Workspace zorgt ervoor dat jouw bedrijfsdata veilig opgeslagen staat op apparaten, door gebruik te maken van een zogenaamde container. Binnen deze container is het niet mogelijk deze bedrijfsdata te verwijderen. Dit pakket kan zo ingesteld worden dat er geen gegevens uitgewisseld kunnen worden tussen de Workspace omgeving en het overige deel van het device. Handig om bijvoorbeeld privé en zakelijk te kunnen scheiden op één apparaat.

Knox Configure

Knox Configure zorgt ervoor dat je de apparaten op maat kunt instellen, zodat het voldoet aan al jouw zakelijke behoeften. Het geeft je de mogelijkheid om op afstand meerdere apparaten te configureren met bijvoorbeeld dezelfde huisstijl. Denk daarbij aan het aanpassen van het bureaublad, het startscherm en het bepalen van de functies die iemand wel of niet mag gebruiken.

Knox Mobile Enrollment

Knox Mobile Enrollment laat je in enkele klikken nieuwe devices toevoegen aan jouw MDM-omgeving. Het device hoeft daarvoor alleen aangezet te worden, verbinding te maken met WiFi en het juiste MDM-profiel zal uit zichzelf beginnen te laden.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw bedrijf? Neem contact op met Paul van Erp onze Solution Advisor Mobility.

Meer informatie?

Paul van Erp

Solution Advisor Mobilityt.013 762 19 25
?

Liever dat ik je bel of mail? Laat dan jouw gegevens achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.

  Feedback