De Symantec shop - ACES Direct

Symantec zakelijk kopen

Assortiment

Over Symantec

Symantec biedt verschillende softwareoplossingen aan. Dit doen ze op het gebied van content- en netwerkbeveiliging. Ze bieden verschillende productenpakketten aan zoals: virusbescherming, bescherming tegen hackers, filter technologieën voor Internet en e-mail-inhoud, riskmanagement en detectie technologieën voor netwerkbeveiliging. Symantec biedt niet alleen producten aan, maar ook diensten. Hier kan gedacht worden aan beveiligingsanalyses, implementatie van Internetbeveiligings- oplossingen en Internetbeveiligingstrainingen. Ze zijn voor voornamelijk gespecialiseerd in antivirussoftware en computerbeveiliging. Symantec is vooral bekend van hun Norton Utilities merk. Dit is een softwarelijn wat bestaat uit Back-up, systeemprestaties, virusbescherming en internetbeveiliging.
Dit werd van origine door Peter Norton ontwikkeld (jaren 80). Het is een Amerikaans bedrijf wat als doel heeft om beveiliging, integriteit en beschikbaar te zijn. Voor zowel de particuliere markt als de zakelijke markt. Het is opgericht in 1983 en op het gebied van security zijn ze wereldleider. Door verschillende behaalde successen zijn ze in 1998 naar de beurs gegaan.

Symantec een wereldwijde organisatie
Het hoofdkantoor is gevestigd in Californië (Verenigde Staten). Wereldwijd heeft Symantec ongeveer 17.000 medewerkers. Deze zijn verspreid over meerdere vestigingen wereldwijd. De belangrijkste productie-eenheid is te vinden in Dublin. Dit ook tevens het Europese hoofkantoor. Het bedrijf wilde alle Europese activiteiten vanuit een locatie doen. Verder hebben ze nog faciliteiten onder andere in:

  • Poona (India)
  • Alexandria (Virginia, Verenigde Staten)
  • Newport News (Virginia, Verenigde Staten)
  • American Fork (Utah, Verenigde Staten)
  • Calgary (Canada)

Overname
Symantec wilde verdere groei gaan realiseren door het bedrijf Blue Cost over te nemen. Deze overname werd voor een bedrag van ruim €4,1 miljard gerealiseerd. Dit leidde ertoe dat Symantec hun positie in de markt kon versterken.

Producten van Symantec
Symantec heeft een zeer divers en uitgebreid assortiment wat aan de consument wordt aangeboden. Zo bieden ze een aantal internetbeveiliging producten aan. Hierbij kan gedacht worden aan Norton Internet Security, Norton AntiVirus, Norton 360 en Norton AntiSpam. Evenals virusbeschermingen zoals Norton SystemWorks en Norton 360 Multi-device. Altijd verzekerd zijn van de juiste back-ups dan biedt Symantec verschillende producten aan. Enkele producten zijn: Norton GoBack, Norton Password Manager en Norton Ghost.

Samenwerking

Erwin Broug, Partner Account Manager van Symantec, over de relatie met ACES Direct: “De samenwerking tussen Symantec en ACES Direct kenmerkt zich door een hoge mate van wederzijdse toewijding, loyaliteit en investering in commerciele en technische kennis. ACES Direct heeft in de loop der jaren aangetoond dat zij in staat is om op succesvolle wijze onze security en back-up oplossingen in de markt te zetten. Wij zien dan ook onze verdere samenwerking met veel vertrouwen tegemoet.”

Meest populaire artikelen

  Feedback