ACES Direct levert alleen aan zakelijke klanten

Xerox zakelijk kopen

Assortiment

Over Xerox

Xerox is een Amerikaans bedrijf wat al sinds 1906 bestaat. In eerste instantie startte het bedrijf onder de naam Haloid. Een tijd na de oprichting kocht de onderneming een patent van professor Chester Carlson; xerografische afdrukken. De naam Xerox was geboren.

Een belangrijkste personen bij Xerox is Ursula Burns (voorzitter en CEO). Het hoofdkantoor van Xerox is in de Verenigde staten gevestigd. Ze beschikken ongeveer over 130.000 werknemers verspreid over de hele wereld. Xerox doet in 180 verschillende landen zaken. Ze geloven dat goede zaken doen voortkomt uit de juiste samenwerking.

Printing en diensten
Xerox is voornamelijk bekend van printers en kopieermachines. In 2016 besloten ze om het bedrijf op te splitsen in verschillende divisies. Zo kwamen er divisies voor printers/kopieerapparaten en digitale dienstverlening. Deze splitsing moet eind 2016 gerealiseerd worden. Dit houdt ook in dat deze twee afdelingen apart naar de beurs gaan.

Producten van Xerox
Xerox is een gevestigde naam in de print- en kopieermarkt. Zo staan deze apparaten altijd voor betrouwbaarheid. Dit werd nog eens bevestigd door Fortune magazine. Dit toonaangevende tijdschrift plaatste Xerox onlangs op een lijst van grootse gevestigde bedrijven ter wereld. Het assortiment bestaat uit diverse multifunctionele printers, kleurenprinters, en supplies. De Xerox printers zijn overal in te zetten. Van MKB bedrijven tot thuiskantoren. Ze hebben voor iedereen gepaste apparatuur.

Overname Invoco Holding
Xerox nam het Duitse bedrijf Invoco Holding over. Dit is een specialist op het gebied van Duitstalige care-services. Dit leidde er toe dat ze hun customer care verder konden uitbreiden. En hun naam in Europa konden versterken op het gebied van customer care.

Overname Tektronix' Color Printing en Imaging-divisie
Met deze overname werd ongeveer 925 miljoen dollar gerealiseerd. Zo kregen ze 430 patenten die te maken hadden met vaste inkt en imaging.

Duurzaamheid van Xerox
Milieubewust gedrag staat hoog in het vaandel bij Xerox. Bij de uitvoering van hun bedrijfsprocessen, zorgen ze voor minder milieuverspilling. Dit doen ze door producten te recyclen en het maken van energie-efficiëntie producten. Daarnaast proberen ze bossen, water en lucht zo weinig mogelijk te beschadigen. Zo hebben ze hun doelstellingen voor milieu, veiligheid en gezondheid verdeeld in 5 gebieden. Dit wordt gedaan zodat de impact beperkt wordt. Xerox heeft zelfs een recyclingprogramma beschikbaar voor klanten. Zo kunnen originele producten van Xerox gerecycled worden. Daarnaast bieden ze bedrijven een ecobox aan. Hierin kunnen producten van Xerox in geplaatst worden. Indien deze vol is dan wordt deze opgehaald door DPD. Allereest moet dit wel aangemeld worden op de website van Xerox.

Xerox heeft verschillende duurzame labels. Dit zijn:
  • U.S. EPA ENERGY STAR
  • U.S. EPA Green Power Partnership
  • U.S. EPA SmartWay Transport Partnership
  • U.S. EPA WasteWise

Meest populaire artikelen

Feedback