Historie | Aces Direct

Historie

Historie

Aces Direct van 2000 tot 2022

Januari 2000. Tom Coehorst is net afgestudeerd aan de Universiteit van Tilburg en zet een spannende stap: hij gaat fulltime aan de slag met het in de praktijk brengen van zijn businessplan. Bouwen aan Aces Direct, op de zolderkamer van zijn ouderlijk huis. Met het volle vertrouwen van zijn ouders en samen met eerste fulltime medewerker Bram ging hij de uitdaging aan.

Tom: “In de beginjaren van het bedrijf kwamen er regelmatig leveranciers langs op ‘kantoor’. Eerlijk toegegeven keken ze wel eens vreemd op als ze zagen dat ons bedrijf vanuit de zolderkamer van mijn ouderlijk huis gerund werd. En dat mijn moeder zorgde voor de koffie. Eigenlijk deden we het vanaf het begin anders dan anderen. De Brabantse gezelligheid heeft er al vanaf de start ingezeten. Want bij die koffie werd altijd een koekje geserveerd. Daardoor vielen wij op.”

Een nieuwe, unieke speler in de markt

Het bedrijf groeide hard in die eerste jaren. De conclusie die Tom trok in zijn businessplan bleek te kloppen: de markt miste een IT-leverancier die het net even anders deed, een kruising tussen een e-tailer en Value Added Reseller. “Ik combineerde de USP’s van e-tailers, snelle levering en groot aanbod, met de USP’s van een Value Added Reseller, persoonlijke aandacht en kwalitatief advies. The best of bothworlds. Dit werd de kern van Aces Direct. En dat sloeg aan in de markt.” Het betekende een vliegende start voor Aces Direct. Er kwamen nieuwe collega’s bij, veelal vers uit de schoolbanken. Van 1 naar 13 medewerkers, en dat in een paar jaar tijd.

Tom: “We groeiden in die beginjaren ieder jaar rond de 100%. In extreem hoog tempo bouwden we aan ons bedrijf. Natuurlijk ging niet alles in een keer goed. Sommige keuzes pakten minder goed uit dan andere. Dan is het belangrijk dat het fundament van je bedrijf stevig staat en blijft staan. En een steviger fundament dan elkaar vertrouwen en bereid zijn samen te bouwen is er volgens mij niet. Ik had altijd een zakelijke vriendengroep voor ogen toen ik begon met Aces Direct. Mensen die een leuke tijd hebben met elkaar, hard werken voor hetzelfde doel en elkaar blijven uitdagen. Maar die ook tegen een stootje kunnen, als het even wat minder gaat.”

Een toonaangevende speler

Het succes vertaalde zich vanaf 2006 naar diverse onderscheidingen en awards. Grote merken benoemden Aces Direct tot toonaangevend bedrijf. Het bedrijf groeide op eigen kracht door. Geen investeringen van buitenaf, alles is zelfstandig vanaf de grond opgebouwd. Tom: “Vanaf 2006 werden we echt gezien in en door de markt. Neem bijvoorbeeld de Partner of theYear Award van HP die we wonnen, en de verschillende CRN Channel Awards. Steeds meer klanten en leveranciers zagen in Aces Direct een betrouwbare IT-partner en verbonden zich aan ons.”

In 2006 startte Sven van Boxtel bij Aces Direct als marketeer. Hij bouwde vanaf dat moment mee aan het bedrijf, en na verschillende functies nam hij uiteindelijk in 2017 het stokje over van Tom Coehorst als Managing Director.

Sven: “Mijn loopbaan bij Aces Direct begon een paar panden geleden, in 2006. Ik stapte het kantoor, toen nog in een verzamelgebouw van verschillende bedrijven, binnen en meteen viel me op dat er een hechte groep jonge mensen bezig was met het op- en uitbouwen van een bedrijf. Vol ambitie en passie. Zelf ben ik altijd een fanatiek sporter geweest. In teamverband een topprestatie leveren en daarbij ook nog eens veel lol hebben, dat zag ik (en zie ik nog steeds) terug bij Aces Direct.”

Persoonlijke aandacht staat voorop

Persoonlijke aandacht. Dat is niet alleen hoe Aces Direct samenwerkt met partners, maar zeker ook de basis van het werkgeverschap. Tom: “Een mooie kroon is de benoeming van 3e Beste Werkgever in IT, in 2016. In alles wat wij doen zetten we de mens voorop. En dat vertaalt zich naar een HR-beleid dat al jaren naadloos aansluit op de behoefte van onze medewerkers.” Sinds die eerste benoeming in 2016 behoort Aces Direct ieder jaar tot de top van werkgevers in de IT-branche. Daaraan gekoppeld wordt ook het HR-beleid geprezen, samen met de collega’s die hier iedere dag aan werken. Zo werd HR-Manager Moniek van Beckhoven in 2020 uitgeroepen tot HR-Professional van het Jaar. Iets waar het bedrijf enorm trots op is.

Sven: “Iedere dag wordt hard gewerkt aan goed werkgeverschap. Want gelukkige medewerkers maken gelukkige klanten. Toen ik begon bij Aces Direct had ik geen achtergrond in of ervaring met IT. Maar de dynamiek van de branche trok me wel aan. De IT staat nooit stil, en dat past bij mij. Ik houd van innovatie, verandering, vernieuwing en jezelf continu blijven verbeteren. Ik begon als marketeer en had een divers takenpakket. Vanaf de start kreeg ik ook de ruimte om zelf invulling te geven aan die rol. Vaak is het eerst zien, dan geloven, maar bij Aces Direct is het vanaf de start andersom geweest. En nog steeds werken we op basis van dat principe. Wij geloven in je, dus ga het maar laten zien.

Dit principe is ook de basis van onze kernwaarden: groei, ownership en co-creatie. Samen zorgen we ervoor dat organisaties ontzorgd worden op het gebied van IT, zodat zij zich op hun core business kunnen richten. Wij zorgen ervoor dat organisaties kunnen blijven gaan.”

Branchegericht werken

Vanaf 2017 is Aces Direct branchegericht gaan werken. De afgelopen jaren zijn diverse brancheteams opgezet. Zo is er een team dat gespecialiseerd is in het adviseren van zorg- en onderwijsinstellingen, en een team gericht op het verder brengen van organisaties in de transport en logistieke branche. En dit sluit goed aan op de manier waarop Aces Direct zakendoet, al vanaf het prille begin: persoonlijk en altijd bereid om de stap extra te zetten.

Sven:Wij hebben in 2017 heel bewust de keuze gemaakt om ons te verdiepen in een aantal branches. Want IT voor de zorg vraagt wat anders dan IT voor de industrie. Hierdoor merkten we dat organisaties heel bewust voor Aces Direct kozen. ‘Jij kiest bewust voor ons, dan kiezen wij bewust voor jou’. En we blijven onze branchespecifieke kennis vergroten: we breiden ons dienstenportfolio de komende jaren uit, evenals het aantal branchespecialisten. Zodat wij gezien worden als de IT Business Partner, dé trusted advisor op het gebied van workplace en infrastructure voor de grootzakelijke markt.”

Een duurzame toekomst

Hoewel het fundament voor Aces Direct stevig staat, moet er wel gebouwd blijven worden. Want bij een markt die continu in beweging is kun je niet stil blijven staan. De komende jaren staan dan ook in het teken van verdere professionalisering en uitbreiding van het pakket aan diensten, met name gericht op circulariteit en verduurzaming.

Sven:We willen ons de komende periode nog meer gaan onderscheiden op het gebied van sustainability en MVO. We moeten én willen een significante rol spelen in de verduurzaming van de IT-branche. Denk hierbij aan diensten zoals het aanbieden van refurbished apparatuur, het verlengen van de levensduur van apparaten en het inruilen van afgeschreven IT-producten. Maar ook in de sociaal – maatschappelijke rol die wij vervullen zetten we stappen. Dat zit hem in begeleiding van mensen in hun loopbaan, met welke achtergrond dan ook, maar ook in het ondersteunen of opzetten van initiatieven die inclusiviteit en gelijke kansen bevorderen.

Het verschil maken door het anders te doen

In 2022 is de EyeTi Groep, waar Aces Direct onderdeel van uitmaakt, uitgeroepen tot Best Managed Company. Sven: “Als ik nu naar Aces Direct kijk zie ik een organisatie die een hele mooie groei heeft doorgemaakt. Hoogtepunten zijn er veel, dieptepunten natuurlijk ook. Maar waar ik trots op ben, is dat we van de keuzes die minder goed uitpakten samen geleerd hebben. En altijd bleef de basis in stand: onze persoonlijke benadering. Alles wat we deden en doen, doen we op een menselijke manier. We zijn authentiek en oprecht gericht op groei: van klanten, partners en medewerkers. De scriptie van Tom, het businessplan voor Aces Direct, heb ik laatst nog eens gelezen. En de essentie, een optimale combinatie bieden van digital en human, die staat na al die jaren nog steeds. Daarop blijven wij ons onderscheiden. We durven het altijd nét even anders te doen dan anderen. Op onze eigen wijze.”

  Feedback