Historie ACES Direct

Historie

Het begon allemaal in mei van het jaar 2000. Toen verkocht de jonge student Tom Coehorst een printer van 100 gulden aan zijn allereerste klant, een webdesignbedrijf uit Capelle aan den IJssel. In 2015 is het eenmansbedrijf van Coehorst uitgegroeid tot toonaangevende IT-dienstverlener met 55 medewerkers en een jaaromzet van 50 miljoen euro. Aan het begin van 2015 registreerde ACES Direct haar honderdduizendste klant.

De geschiedenis van ACES Direct in een notendop
In 2000 deed Tom Coehorst in het kader van zijn afstuderen aan de UvT onderzoek naar kansen voor IT-leveranciers. “In die tijd zag de IT-wereld er nog heel anders uit”, vertelt hij. “Je had catalogusverkopers - zeg maar gerust dozenschuivers - en totaalleveranciers. Daar zat niets tussen, terwijl in mijn ogen juist dáár de markt zat. Ik besloot in dat gat te duiken. ACES Direct zou een club worden met een groot assortiment waar je eenvoudig kunt bestellen en waar persoonlijk contact en service centraal staan.”

Het concept sloeg direct aan. ACES Direct opereerde aanvankelijk vanuit Coehorsts ouderlijk huis in Goirle. Toen in 2002 het aantal medewerkers tot 13 groeide, verruilde het bedrijf de zolder in Goirle voor een ruim kantoorpand aan de Kapitein Hatterasstraat in Tilburg. “Daar hebben we tropenjaren gedraaid”, vertelt Coehorst. “De vraag groeide alleen maar, net als ons bedrijf. Aanvankelijk was er nauwelijks concurrentie. We wonnen in die tijd zo’n beetje elke prijs die er in de markt te winnen viel. Dat maakte wel dat we op begonnen te vallen. Opeens merkten we dat andere bedrijven ons concept over begonnen te nemen.”

In 2007 verhuisde het bedrijf opnieuw, dit keer naar de Ellen Pankhurststraat in Tilburg. Coehorst: “Vlak daarna namen we drie bedrijven over die ons op allerlei fronten konden aanvullen: Sessence, Rackserver en take IT now. Zo ontstond het huidige ACES Direct: een uiterst professionele dienstverlener die klanten op ieder gebied ontzorgt.”

Het bedrijf dat startte op een zolderkamertje in Goirle, maakt tegenwoordig met 55 jonge, gedreven mensen zo’n 50 miljoen euro omzet. In de catalogus staan meer dan 1 miljoen items. Wat de toekomst brengt? “Over vijf jaar zijn we verdubbeld in omvang en omzet”, belooft Coehorst. Dat realiseren we door ons nóg beter te focussen op onze doelgroepen. En dat doen we door het iedere dag weer een beetje beter doen dan de dag ervoor - iets wat diep in onze bedrijfscultuur verankerd is.”
15 jaar ACES Direct
  Feedback