Circulaire economie | Aces Direct
Zoeken
Zoeken

Circulaire economie

Circulaire economie

Aces Direct hecht veel waarde aan het circulaire systeem en zet zich zowel in voor de verspilling van grondstoffen, oftewel de biologische kringloop, als de technische kringloop waarbij het minimaliseren van de waardevernietiging van producten centraal staat. Hoe we dit doen? Door te kijken naar de gehele keten die begint bij het productieproces tot aan de afvoer van oude hardware.

Circulair inkopen

Als reseller zetten wij ons in om hardware in te zetten waar in de levensloop van de hardware vanaf productie en gebruik tot de afloop van de levensloop rekening is en wordt gehouden met het milieu. Wij onderscheiden hierin 4 fases; productieproces, transport en levering, gebruik en afvoer.

Rethink

Aces Direct helpt haar klanten de overgang naar een duurzame wereld te versnellen, door EPEAT goedgekeurde producten te adviseren. Binnen ons webportal hebben wij de mogelijkheid ingericht om in het bestelproces producten te selecteren met een EPEAT classificatie.

Reuse

Inruil

Wij bieden de mogelijkheid om devices in te ruilen. In dit geval schakelen wij inkopers in om een bod te doen op de in te leveren devices. Onze specialist op dit vlak zal dit proces begeleiden en hierin adviseren. Hij is op de hoogte van de marktwaarde en kan hierdoor een bod toetsen op marktconformiteit en met opkopers onderhandelen over betere voorwaarden. Het is mogelijk om de opbrengst direct te verrekenen met een eventuele nieuwe aanschaf. De devices die worden ingeruild worden aangewend ten behoeve van de circulaire economie. Indien er gebruik maakt van onze inruilservice zal er in alle gevallen een gecertificeerde wipe van de data plaatsvinden. Binnen 20 werkdagen ontvangt de klant een certificaat waar op staat welke werkzaamheden er zijn uitgevoerd op welke devices en de bevestiging dat het device geen data meer bevat. Mocht de klant gebruik maken van een MDM oplossing dan bevelen wij hen aan om voordat de devices worden ingeruild via de MDM oplossing ook een wipe uit te voeren. In het kader van databeveiliging zijn dan de maximale maatregelen getroffen.

Donatie goede doelen

Indien er IT apparatuur, kantoormeubilair of andere zaken niet meer nodig zijn binnen de organisatie, maar nog wel goed functioneren, dan worden deze aangeboden aan kringloopwinkels of instanties die deze producten een 2e leven kunnen geven in bijvoorbeeld projecten naar eigen keuze of door ons ondersteunde projecten.

Refurbish

Een goed alternatief voor nieuw! Naast de mogelijkheid tot inruil bieden wij ook refurbished devices aan. Deze devices worden na een grondige check (uitgebreide controle en test, schoonmaken, reparatie, vervangen en geüpgraded waar nodig), weer beschikbaar gesteld voor de markt. Zo krijgen deze producten een tweede leven en dragen zowel Aces Direct en de klant bij aan het milieu.

Recycling

Intern zetten wij ons in voor een verantwoorde afvoer van afval en proberen onze afvalstromen zoveel mogelijk te reduceren. Zo hebben we onder meer:

  • Gescheiden afval inzameling in acht stromen (papier, plastic, GFT, glas, toners/ inkt, batterijen, tempex en overige)
  • 100% gerecycled papier

Indien er IT apparatuur, kantoormeubilair of andere zaken niet meer nodig zijn binnen de organisatie, maar nog wel goed functioneren, dan worden deze aangeboden aan kringloopwinkels of instanties die deze producten een 2e leven kunnen geven.

Zero waste

Digitaal zaken doen belast het milieu een stuk minder dan op traditionele wijze. We stimuleren dan ook het digitaal zaken doen en het hanteren van een paperless office beleid.