Klantcase Lorentz Casimir Lyceum | Aces Direct

Het Lorentz Casimir Lyceum kiest voor WiFi van Aerohive

Het Lorentz Casimir Lyceum kiest voor WiFi van Aerohive

“Of ik nu tien of vijftig extra access points nodig heb: ik koop ze, schroef ze aan de muur en klaar!”

Het Lorentz Casimir Lyceum is een Eindhovense scholengemeenschap van 1200 leerlingen met een havo-, atheneum- en gymnasiumafdeling. Nadat alle docenten waren uitgerust met een laptop, ontstond de vraag naar een draadloos netwerk. Voor Jochem van den Anker, systeembeheerder, begon op dat moment de speurtocht naar een optimale WiFi-oplossing.

Van den Anker: “Een WiFi-oplossing voor een grote scholengemeenschap met meerdere gebouwen bedenken was nieuw voor mij. Gelukkig bleken er voldoende partijen op de markt die met me mee wilden denken. Na veel gesprekken met potentiële leveranciers en collega’s realiseerden we ons dat de oplossing aan een aantal eisen moest voldoen.”

Prijs, schaalbaarheid en redundancy
“Natuurlijk is de prijs een belangrijke factor. We werken in het onderwijs met budgetten. Het geld dat ik voor het één niet gebruik, kan ik inzetten voor iets anders. Ook de toekomst speelde een belangrijke rol in het selectieproces. Op dit moment is er alleen de wens de docenten van WiFi te voorzien. Maar wat als we in een later stadium ook leerlingen toegang willen geven tot ons draadloze netwerk? Zij zijn met hun moderne devices continu online. In dat geval moet ik de capaciteit enorm kunnen opschroeven. Een schaalbare oplossing is dus essentieel. Tenslotte wilden we een redundante oplossing. Als er een access point uitvalt mogen we daar eigenlijk niks van merken.”

Controller en access point in één
Na een aanbestedingstraject viel de keuze op de Aerohive-oplossing van ACES Direct. Van den Anker: “Het mooie van Aerohive is dat controller en access point zich in één apparaat bevinden. Doordat er geen centrale controller is, verloopt het netwerkverkeer bijzonder soepel. Gebruikers hebben geen last van opstoppingen. Via een centrale beheermodule, de Hivemanager, regel ik de security, het maximum aantal gebruikers per access point en de snelheid per gebruiker. Daarnaast zie ik in één oogopslag of er een probleem is met één van de access points. Op de Aerohives zelf is dat overigens ook te zien: een gekleurd LED-lampje geeft de status aan.”

Alle functionaliteit in één licentie
Ook de interactieve schoolborden, beamers en iPads zijn met elkaar verbonden via de Aerohives. “Dat was geen selectiecriterium maar blijkt in de praktijk erg handig te zijn. En achteraf zien we dat dit bij andere partijen alleen mogelijk is met een kostbare extra licentie. Alle denkbare functionaliteit is bij Aerohive inbegrepen in de licentie. Ook functies die in de toekomst worden toegevoegd. Ik weet dus precies waar ik aan toe ben. Bij nieuwe wensen hoef ik hooguit bij ACES Direct aan te kloppen voor een aantal extra access points.”

ACES Direct heeft in deze het Lorentz Casimir Lyceum ondersteund met het vinden van de best passende oplossing voor hun probleemstelling. ACES Direct heeft zich de afgelopen jaren steeds meer ontwikkeld als leverancier van totaal oplossingen. Naast het kunnen leveren van IT-producten via een uniek online concept is ACES Direct ook in staat haar relatie te adviseren in IT-vraagstukken. “We willen onze relaties steeds verder ontzorgen met onze dienstverlening”, aldus Roy Verhaegh, Account Manager ACES Direct.

  Feedback