Snelheid en commitment: hoe Nimsys zijn klanten tevreden stelt | Aces Direct
Zoeken
Zoeken

Snelheid en commitment: hoe Nimsys zijn klanten tevreden stelt

Snelheid en commitment: hoe Nimsys zijn klanten tevreden stelt

Ruben van Hal

Ruben van Hal

Key Accountmanager t. 013 762 18 34
Contactformulier

“We willen binnen maximaal 48 uur een goede prijs kunnen neerleggen”

Als onafhankelijke aanbieder van IT-diensten voor bedrijven en bedrijfsverzamelgebouwen zorgt Nimsys ervoor dat organisaties optimaal bereikbaar zijn en dat hun medewerkers zorgeloos kunnen (samen)werken. Voor de levering van hardwarecomponenten doet Nimsys al sinds de oprichting (in 2011) naar volle tevredenheid zaken met Aces Direct.

Focus op bedrijfsverzamelgebouwen

Nimsys is dé ICT-specialist voor zakelijk internet, netwerkdiensten, security en telefonie. De focus van het in Amsterdam gevestigde bedrijf ligt daarbij met name op bedrijfsverzamelgebouwen, waarvoor Nimsys oplossingen levert op het gebied van werkplekken, internet, glasvezel en VoIP (inclusief support). Nimsys kiest er hierbij bewust voor om de inkoop en levering van hardware uit te besteden aan externe partners met een groot eigen vendornetwerk, zodat het bedrijf zich kan concentreren op zijn core business: het leveren van hoogwaardige ICT-diensten op het gebied van bereikbaarheid en samenwerking.

“Aces Direct zit op dezelfde manier in de wedstrijd”

In 2019 werd Nimsys onderdeel van Gamma Communications Benelux, een toonaangevende aanbieder van communicatieoplossingen voor zakelijke gebruikers. Als directeur van Gamma Business Services is Salman Sarwari verantwoordelijk voor Nimsys én voor zusterbedrijf SchipholConnect, dat zich specifiek richt op bedrijfsverzamelgebouwen op de luchthaven.

Goede prijs

Salman begon bij Nimsys als Customer Service Manager. Ook in die rol speelde hardware een belangrijke rol in de oplossingen voor klanten; denk bijvoorbeeld aan kantoorapparatuur zoals laptops, desktops, monitors en printers, maar ook netwerk-hardware als switches en routers. En nog altijd beheert Salman veel grote accounts zelf, vertelt hij. “We leggen de lat hoog; als klanten bij ons een aanvraag doen, willen we binnen maximaal 48 uur een goede prijs kunnen neerleggen. Dan is het wel zo belangrijk dat jouw hardwareleverancier op dezelfde manier in de wedstrijd zit.”

“We leggen de lat hoog”

“Niet voor niets trek ik al jaren enorm graag op met Aces Direct; zij hebben precies dezelfde drive en het commitment om dingen goed en snel te regelen. Als ik een lijst met items doorstuur waarvoor ik een offerte wil hebben, dan kan ik ervan op aan dat er voor het einde van de dag een prijsopgave ligt. Daardoor kan ik op mijn beurt weer snel schakelen met mijn klant en onze belofte richting hen waarmaken.”

Toveren

Die zekerheid is gewoon enorm prettig, benadrukt Salman. “Ik kan altijd rekenen op Aces Direct, en dat helpt ons op onze beurt om ons te onderscheiden van de concurrentie en onze business verder uit te bouwen. Sterker nog: ik denk dat een aanzienlijk deel van onze nieuwe business van de afgelopen jaren mede is gerealiseerd dankzij de snelheid, het commitment en de goede producten van Aces Direct.”

“Aces Direct heeft precies dezelfde drive en het commitment om dingen goed en snel te regelen”

“Een voorbeeld? Een tijdje geleden leverde een nieuwe klant een lijst aan van dertig items die hij op korte termijn geleverd wilde hebben, maar omdat we nog in de nasleep van de coronacrisis zaten was veel hardware tijdelijk lastiger leverbaar. Hoe hij het gedaan heeft weet ik niet, maar onze vaste accountmanager Ruben van Hal heeft toen echt getoverd door alle hardware tóch binnen de gestelde deadline voor ons te regelen. Daardoor kon ik een goede relatie met de desbetreffende klant opbouwen en kwam er al snel ook meer business uit voort.”

Blindelings vertrouwen

Tegelijkertijd is Aces Direct ook realistisch als dingen een enkele keer níet mogelijk zijn, vertelt Salman. “Soms vragen klanten om exotische hardwarecomponenten. Ruben geeft dan eerlijk aan dat het niet op korte termijn gaat lukken. Voor mij is die duidelijkheid alleen maar fijn, want daardoor kan ik ook realistisch zijn richting mijn klant en op zoek gaan naar een alternatief. Wat dat betreft is onze band inmiddels zó hecht dat we elkaar blindelings kunnen vertrouwen; als Aces Direct zegt dat het niet kan, dan weet ik dat dat zo is. Voor de volledigheid: in de praktijk komt het vrijwel nooit voor dat Aces Direct ‘nee’ verkoopt.”

“Op het gebied van hardware liggen er in de huidige markt tal van kansen”

Nimsys maakt op dit moment een flinke groei door; sinds de overname door Gamma groeide het aantal medewerkers en kwam er een groot aantal nieuwe bedrijfsverzamelgebouwen bij. Op het gebied van hardware liggen er in de huidige markt al met al tal van kansen, merkt Salman. “Hardware maakt op dit moment een aanzienlijk deel van onze omzet uit, en onze ambitie is om dit de komende jaren verder te laten groeien. Ik heb er vertrouwen in dat we die groei, samen met Aces Direct, kunnen doorzetten.”