Thuiswerkcadeau op maat voor SodaStream | Aces Direct
Zoeken
Zoeken

Thuiswerkcadeau op maat voor SodaStream

Thuiswerkcadeau op maat voor SodaStream

Zoals veel organisaties wereldwijd ging ook SodaStream onlangs volledig thuiswerken. De hele situatie rond COVID-19 valt veel mensen zowel zakelijk als privé zwaar. SodaStream wilde daarom haar collega’s een hart onder de riem steken en bedanken voor de flexibiliteit in deze vreemde periode. Samen met ACES Direct is er een portal opgezet waar zij zelf een 'work at home' gift konden uitzoeken.

Wist je dat wereldwijd elke minuut een miljoen plastic wegwerpflessen verkocht worden? SodaStream dringt dit terug door plastic wegwerpflessen overbodig te maken. Met een SodaStream toestel wordt kraanwater in een handomdraai bruisend water. Eenvoudig en duurzaam. SodaStream is actief in 46 landen en wereldwijd marktleider in ‘homemade’ bruiswater. 

Brabantse warmte

Sinds enkele jaren is SodaStream klant bij ACES Direct. Stuart Smith is IT-officer bij de organisatie en heeft de eerste contacten tussen beide bedrijven opgezet. “De communicatie met onze vorige leverancier was om meerdere redenen niet wat ik wilde zien. Bij een vorige werkgever had ik ooit contact met ACES Direct dat beviel mij als persoon maar ook zakelijk veel beter. Iedereen die ik binnen ACES Direct spreek, is gedreven. De communicatie is heel erg Brabants, dat is echt een compliment. Het is altijd warm, scherp, duidelijk en zonder fratsen.”

Visie ondersteunen

Accountmanager Stijn van Dijck kan zich vinden in de woorden van Stuart. “We werken al een tijd samen. Dat gaat van werkplekoplossingen tot audiovisueel en handscanners aan toe. Hij is iemand die heel duidelijk weet wat hij wil en een eigen visie heeft op IT-zaken. Ik zie het als mijn missie om hem die visie zou goed en eenvoudig mogelijk te laten realiseren. Zo zijn we ook op dit traject terecht gekomen. De eerste vraag namens SodaStream was naar een soort Choose Your Own Device traject als cadeau voor collega’s. Toen heb ik Stuart laten zien dat we ook, op maat, een winkel met pakketten voor zijn collega’s konden samenstellen. Voor hem uitvoerend veel ontlasting en collega’s mogen ‘als het kind door de IT-snoepwinkel heen’.”

Cadeauportal op maat

Volgens Stuart is het traject ontstaan na een soortgelijke actie bij het hoofdkantoor van SodaStream. “Het is niet niks wat je van je collega’s vraagt. Ze moeten zomaar opeens volledig thuiswerken. Wij wilden ze helpen die plek nog comfortabeler te maken. Al heel snel kwam Stijn met het idee om dat in een eigen portal te gieten. Samengesteld naar onze wensen en eisen, met onze eigen huisstijl. We zijn aan de slag gegaan met de producten waarvan ik dacht dat ze mijn collega’s helpen. Op die manier konden we voor ieder type collega en elke wens een mooi pakket aan producten samenstellen. Stijn heeft zelfs geregeld dat we iets als bureaustoelen konden aanbieden, natuurlijk geen standaard ACES Direct product maar met behulp van een partner toch aan te bieden. Samen met developer Luuk van der Velden hebben we dat alles, precies naar de wensen van SodaStream kunnen bouwen.”

Eenvoud, gemak en tevredenheid

De grote winst is volgens de IT-officer van SodaStream het gemak voor hemzelf en zijn collega’s. “Vanuit mijzelf ben ik vooral tevreden over de snelheid waarmee we een operatie als dit konden opzetten. Binnen no time konden we live. Daarbij hoef je ook geen raketwetenschapper te zijn om ermee aan de slag te gaan. Het inrichten was heel eenvoudig. Binnen de organisatie heb ik alleen positieve verhalen gehoord. Ze vonden het mooi en professioneel opgezet. We hebben een kleine handleiding gemaakt, ook voor collega’s die bijvoorbeeld geen Nederlands spreken. Ik heb van niemand vragen gehad hoe het werkt. Dat zegt genoeg.”

Zelf een thuiswerkplek/cadeauportal voor je collega's opzetten?

Ik wil mijn collega's een 'work at home' cadeau laten uitzoeken!