Klantcase AJS Business | Aces Direct
Zoeken
Zoeken

Verbouw je werkplek met AJS Business

Verbouw je werkplek met AJS Business

Misschien ken je die tv-programma’s wel, waarin binnen een paar dagen een compleet huis wordt verbouwd. ACES Direct deed samen met AJS (zie kader) een aantal projecten die daarmee zijn te vergelijken. Want stel je voor. Op vrijdagmiddag trek je samen met je collega’s de deur achter je dicht. Als je vervolgens een weekend verder op de maandagochtend op kantoor komt, kun je direct aan de slag op een compleet nieuw werkstation. Alsof er niets is gebeurd.
TFT-replacement zorgt voor lagere temperaturen
De samenwerking tussen AJS en ACES Direct ontstond in februari 2007. De AJS-vestiging in Amsterdam, met ongeveer 450 werkplekken, kreeg te maken met oplopende temperaturen als gevolg van een hoge bezettingsgraad. Berekend werd, dat door het vervangen van CRT-monitoren door TFT-beeldschermen, de temperatuur met drie graden celcius teruggebracht kon worden. Op basis van een aanbesteding en eerdere meer kleinschalige ervaringen, kreeg ACES Direct de opdracht om zowel de hardware als de installatie en inruil van oude apparatuur te verzorgen. In één weekend, binnen een tijdsbestek van ruim twee dagen, werd het project gerealiseerd.
‘No risk’
Het TFT-project in Amsterdam was de opmaat voor een tweetal vervolgprojecten in het Engelse Great Yarmouth waar AJS-medewerkers vanuit drie locaties werken. Het eerste Engelse project was vergelijkbaar met dat in Amsterdam. Om nog sneller en efficiënter te installeren, werd deze keer de hardware al in Nederland uitgepakt. Voor een goede bescherming van de beeldschermen, tijdens het transport van Nederland naar Engeland, werden deze ingewikkeld in een beschermende plastic folie. Na de succesvolle afronding hiervan, volgde de opdracht voor de complete vervanging van 128 werkstations op een tweede AJS-locatie in Great Yarmouth. En wederom werd ACES Direct ingeschakeld om hardware, ditmaal desktops, monitoren, sloten en VOIP telefoons, de installatie alsmede diverse netwerkwerkzaamheden te verzorgen.
Bij de uitvoering van de drie hier genoemde projecten, moest worden voldaan aan een groot aantal criteria gericht op het waarborgen van continuïteit, kwaliteit en veiligheid. De door AJS opgestelde risk-assesments vormden een belangrijke basis voor de uit te voeren werkzaamheden. De continuïteit en de kwaliteit van de workflow mocht daarbij op geen enkele wijze in gevaar komen. Daarnaast moest ACES Direct bij de projecten in Great Yarmouth voldoen aan de strenge Engelse wetgeving op bijvoorbeeld veiligheids- en milieuterrein.
Eén-op-één communicatie
Grootschalige ‘replacement-projecten’ zoals in dit artikel beschreven, vragen stevige inspanningen in communicatie en organisatie. Iedere klant van ACES Direct kan altijd beschikken over ‘zijn’ vaste Account Manager. Binnen projecten als deze heeft de Account Manager veelvuldig, en in de uitvoerende fase continu, overleg en contact met de verantwoordelijke projectmanager. En dat is nodig om op ieder moment in het project snel en zeker te kunnen schakelen.
ACES Direct: sterk in projecten, sterk in beheer van projecten
ACES Direct is een zekere partner bij het inrichten of vervangen van nieuwe werkplekken. Maar ook de kwaliteit van het vervolg is gewaarborgd. Klanten kunnen rekenen op een uitermate klantvriendelijk inkoopsysteem. En, op ‘eigen’ Account Manager die specifieke informatie aanbiedt en advies verzorgt. Dat deze aanpak, met enerzijds scherpe prijzen en een compleet aanbod en anderzijds een uitstekende en persoonlijke service prima kunnen samengaan: dat bewijst ACES Direct dagelijks.

Joint venture AJS
AJS is een joint venture van Amec plc, Jacobs Nederland B.V. en Stork Industry Services B.V., ontstaan naar aanleiding van een openbare aanbesteding door de NAM en Shell Expro. Het contract behelst de levering van diensten op het gebied van management, engineering, onderhoud en operationele ondersteuning voor alle installaties van de NAM en Shell Expro in het zuidelijke deel van de Noordzee, inclusief de gasbehandelingsinstallaties Den Helder en Bacton (Engeland). Het contract heeft een looptijd van zeven jaar.
AJS werkt vanuit drie locaties in respectievelijk Assen, Amsterdam en Great Yarmouth (Engeland). Getronics / Pink Roccade is binnen het consortium verantwoordelijk voor de IT, zowel gericht op onderhoud, (netwerk)beheer en modificaties.