Sophos | Public Cloud Security | Aces Direct

Public Cloud Security

Public Cloud Security

Dankzij de groeiende vraag naar werken op afstand en openbare clouddiensten, verschuift de infrastructuur op locatie van activa naar passiva. Maar overstappen naar de cloud brengt ook een risico met zich mee: het aanvalsoppervlak van elke organisatie die in de cloud werkt wordt aanzienlijk vergroot. De talrijke en veel gepubliceerde inbreuken op gegevensopslagdiensten hebben het bewustzijn van de cloudbeveiliging vergroot, maar ook cybercriminelen werken hard om iedereen een stap voor te blijven.

Sophos Optix Cloud

Bescherming tegen de nieuwste generatie cyberaanvallen in de openbare cloud vereist een nieuw niveau van zichtbaarheid en beveiligingsautomatisering. Sophos Cloud Optix beschermt organisaties tegen de volgende generatie geautomatiseerde cyberaanvallen in de openbare cloud en sancties op het gebied van naleving. Het stelt organisaties in staat om continu en vol vertrouwen multi-cloudinfrastructuur nauwkeurig te visualiseren en te beveiligen. Door de kracht van AI en automatisering te combineren, stelt de service beveiligings-, bewerkings-, ontwikkelings- en complianceteams in staat om de beveiliging en samenwerkingstools te bezitten en te automatiseren.


Overzichtelijke beveiliging

Cloud Optix biedt één overzicht van de beveiligingspositie en inventaris van activa in Amazon Web Services, Microsoft Azure, Google Cloud Platform, Infrastructure-as-Code-omgevingen en zowel native Kubernetes-clusters als Amazon Elastic Kubernetes Service (Amazon EKS). Traceerbaarheid van ongebruikelijke gebruikerstoegang, API-aanroepen van cloudproviders en wijzigingen in de configuratie om gegevensverlies en ongeautoriseerde toegang tot cloudaccounts te voorkomen. Allemaal vanaf één console.


Duidelijkheid over gebruikersbeleid

Cloud Optix IAM-visualisatie markeert het einde van onbedoelde of overbelaste gebruikers- en rol- gebaseerde toegang tot gegevens en activa. Recente spraakmakende aanvallen hebben misbruik gemaakt van over-geprivilegieerde IAM-rollen en instantie-machtigingen om toegang te krijgen tot privégegevens en activa. Organisaties duidelijkheid verschaffen over deze rollen, hun relaties met elkaar, en activa is van cruciaal belang voor het correct en veilig bijwerken van gebruikers en groepsbeleid om uw aanvalsservice te verminderen.


Automatisch nalevingsprocessen

Naarmate er meer productietaken naar de cloud verhuizen, wordt het moeilijker om te bepalen welke nalevingsprocessen van toepassing zullen zijn - om nog maar te zwijgen van hoe ze zullen worden geïmplementeerd. Cloud Optix automatiseert nalevingsbeoordelingen met beleidsregels die automatisch worden toegewezen aan uw omgevingen, waardoor auditklare rapporten worden geproduceerd zonder dat resources van andere projecten worden afgeleid. Nalevings- en benchmarkbeleid omvat onder meer: GDPR, HIPAA, PCI DSS, SOC2 en ISO27001.

Gratis Cloud Security assessment

Maak je gebruik van de openbare cloud maar weet je niet of deze volledig beveiligd is? Vraag dan een gratis Cloud Security assessment aan.

Het assessment bevat een analyse van de huidige cloud integratie. Hieruit volgt een advies met aandachtspunten zodat je weet waar jouw organisatie zich op moet concentreren.

Daarnaast bieden we ondersteuning bij de opzet van Cloud Optix en de configuratie van het beveiligings- en nabelevingsbeleid. Dit alles om het beste resultaat te krijgen binnen jouw organisatie.

Vraag je gratis assessment aan

We gaan vertrouwelijk om met je gegevens. Door je gegevens in te vullen ga je ermee akkoord dat ACES Direct contact met je opneemt. Een bevestiging van je aanvraag ontvang je direct in je inbox.

Contactformulier niet goed geconfigureerd

  Feedback