Welke Samsung past bij jou? | Aces Direct

Welke Samsung past bij jou?

Welke Samsung past bij jou?

Om zakelijk de juiste stappen te zetten is het van belang om te weten wat voor type medewerkers jouw organisatie kent. Het portfolio van Samsung is zo samengesteld dat voor ieder type medewerker een passend toestel beschikbaar is wat aansluit bij een ieders behoefte en werkprofiel. Om het je gemakkelijk te maken heeft Samsung 4 veelvoorkomende werkprofielen en 6 persona's voor je gedefinieerd. Jij hoeft dus alleen met behulp van de persona's in kaart te brengen welk werkprofiel past bij welke medewerkers.

Work Profile

Hierbij worden privé-toestellen van medewerkers ingezet en beheerd voor zakelijk gebruik. Op het toestel wordt een zakelijke omgeving door de IT-afdeling ingericht. Hier komen zakelijke apps, zoals email of CRM, te staan. Alle zakelijke informatie is volledig afgeschermd van de privé-omgeving.

Fully Managed

De medewerker krijgt een zakelijk toestel voor zakelijke gebruik. Er is geen specifieke omgeving voor privégebruik. Het toestel mag ook niet voor privédoeleinden gebruikt worden. Het toestel is in volledigheid te beheren door de IT-afdeling.

Verschillende profielen voor een Samsung Smartphone.

Dedicated Use

Door middel van een container of kioskmodus wordt de toestelfunctionaliteit ingeperkt. Toestellen zijn alleen voor zeer specifieke taken beschikbaar. Het toestel kan dus niet voor privé gebruikt worden. Denk hierbij aan een smartphone waarmee bestellingen worden opgenomen in het restaurant.

Fully Managed met een Work Profile

Op het zakelijke device wordt een aparte privéomgeving gecreëerd waardoor de medewerker ook privé-apps en -content kan gebruiken op het zakelijke toestel. Het toestel wordt volledig beheerd door de IT-afdeling. De privé-content is echter niet in te zien door de IT-afdeling.

Persona Overzicht

Van de zakelijke gebruiker zijn 6 veelvoorkomende persona's te onderscheiden.

Persona Naja de accountmanager.

Anja | Account Manager

Anja gebruikt haar smartphone de gehele dag. Overdag belt ze veel met klanten en in haar vrije tijd scrollt ze het liefste door social media. Een krachtig toestel, goede beveiliging en een lange gebruiksduur vindt ze belangrijk. Anja’s zelf aangeschafte Galaxy S-toestel maakt dit mogelijk. Het door de werkgever beheerde Work-profiel houdt de zakelijke data afgeschermd van de privé-apps.

Persona van Farid de flewerker.

Farid | Flexwerker

Farid is de hele dag door druk in de weer voor zijn klanten. Zelfs in het weekend werkt hij nog zijn mail bij langs het voetbalveld. Zijn premium Galaxy S-toestel van de zaak biedt hem alles wat hij nodigt heeft. Via DeX gebruikt hij de apps en bestanden op zijn telefoon op een groot scherm, zodat hij nog productiever is. Dankzij het Fully Managed with a Work-profiel is zijn zakelijke en privédata altijd strikt gescheiden.

Persona Thea de thuiszorg-medewerker.

Thea | Thuiszorgmedewerker

Thea verzorgt haar cliënten aan huis. Ze helpt bij het aankleden en bij het wassen. Het risico op vochtschade is relatief hoog. Daarom heeft ze een Galaxy XCover 4s gekregen. Ze werkt bovendien veel met privacygevoelige clientgegevens. Haar toestel wordt volledig beheerd met een Fully Managed-profiel, waardoor het risico op datalekken sterk verlaagd wordt.

Persona van Tom de timmerman.

Tom | Timmerman

Als onderaannemer werkt Tom op veel verschillende bouwlocaties. Hij gebruikt de robuuste Samsung Galaxy Tab Active3 om de opdrachten af te laten tekenen. Ook gebruikt hij de tablet voor vertrouwelijke zaken, zoals de facturatie. Deze gegevens worden afgeschermd van privé-apps door het Fully Managed with a Work-profiel.

Persona van Olaf de officemanager

Olaf | Officemanager

In zijn rol als officemanager werkt Olaf de gehele dag op een vaste werkplek. Het risico op datalekken is daardoor laag. Zijn werkzaamheden vereisen niet direct de meest premium performance. Om die reden werkt Olaf met zijn privé-Galaxy A-toestel, met daarop een Work-profile dat voor hem wordt beheerd.

Persona van Bianca de barista.

Bianca | Barista

Bianca werkt als barista in een horecagelegenheid. Voor het opnemen van bestellingen gebruikt ze een Galaxy XCover Pro. Andere functionaliteiten biedt het toestel niet; het is volledig afgeschermd door een kioskmodus. Dit type profiel voorkomt ongewenst en mogelijk onveilig toestelgebruik. En bij diefstal is het toestel ontoegankelijk voor anderen.

Of neem contact op en laat je adviseren door je persoonlijke Accountmanager.

  Feedback