7 redenen om te kiezen voor Mobile Device Management (MDM)
Zoeken
Zoeken
7 redenen om te kiezen voor Mobile Device Management (MDM)

7 redenen om te kiezen voor Mobile Device Management (MDM)

MDM oplossingen

Met onze integrale aanpak op het gebied van device- en endpointmanagement hebben wij altijd een totaaloplossing die past bij jouw unieke situatie.

7 redenen om te kiezen voor Mobile Device Management (MDM)

Nu we steeds vaker hybride werken, groeit de behoefte aan een manier om devices op een eenvoudige en efficiënte manier – op afstand! – te configureren, installeren en beheren. In dat verband hoor je steeds vaker de term Mobile Device Management (MDM) vallen. In deze blog vertel ik je er graag meer over en geef ik je 7 goede redenen om te kiezen voor MDM.

Hybride werken: in steeds meer bedrijven en organisaties is het de standaard. Zeker de laatste jaren zijn we steeds locatie-onafhankelijker gaan werken: de ene dag op kantoor, de andere dag thuis of op een andere plek.

Parallel daaraan kiezen steeds meer bedrijven voor Choose Your Own Device (CYOD). Daarbij mogen medewerkers – binnen bepaalde kaders – zélf bepalen hoe ze hun werk en hun werkplek willen inrichten en welke IT-middelen daar dan het beste bij passen.

Die toegenomen vrijheid doet wonderen voor de medewerkerstevredenheid en de productiviteit. Tegelijkertijd roept die vrijheid geregeld vragen op over het beheer. Want hoe ga je het overzicht houden over die tientallen, honderden of misschien zelfs duizenden devices die binnen je organisatie in omloop zijn en die vaak ook nog behoorlijk van elkaar verschillen? En: hoe ga je de beveiliging borgen?

Hierbij bieden oplossingen voor Mobile Device Management (MDM) uitkomst. Met de juiste MDM-software heb je 24/7 zicht op alle apparaten binnen jouw bedrijf. Nieuwsgierig? Wij geven je 7 redenen waarom MDM dé oplossing is voor organisaties die efficiency willen koppelen aan maximale vrijheid.

#1: MDM zorgt voor soepel en efficiënt beheer

Met de juiste Mobile Device Management-software (MDM) kun je alle apparaten binnen jouw bedrijf op een efficiënte manier installeren, beheren en beveiligen, vanuit één centrale managementtool. Daarmee is MDM dé sleutel tot een geoptimaliseerde, veilige en productieve mobiele werkomgeving.

#2: MDM biedt je datagedreven inzichten

Een goede MDM-tool verzamelt allerlei data: over je gebruikers, over de devices die ze gebruiken en over de software óp die devices. Op basis van die datagedreven inzichten kun je voortdurend verbeteringen aanbrengen op het gebied van workflows en identificeer je problemen en beveiligingsrisico's nog voordat deze daadwerkelijk optreden.

#3: MDM zorgt voor een perfecte onboarding

Stel je voor: een nieuwe collega ontvangt (thuis of op het werk) een gloednieuw, vooraf uitgekozen apparaat, dat zichzelf na aanmelden in no-time automatisch installeert met alle systemen en applicaties die de betreffende medewerker nodig heeft.

Met Mobile Device Management wordt het mogelijk om laptops, desktops, smartphones en tablets op afstand te configureren en in te laden, op basis van het specifieke (vooraf bepaalde) profiel van de betreffende gebruiker. Oftewel: zero touch deployment, voor een optimale gebruikerservaring.

#4: MDM zorgt voor een soepele offboarding

En gaat een medewerker uit dienst? Het resetten en opnieuw inrichten van een device is niet meer nodig. Mobile Device Management maakt het mogelijk om apparaten op afstand leeg te maken, waarbij de data automatisch worden geüpload naar de cloud. In vergelijking met het handmatig resetten en opnieuw gebruiksklaar maken van devices, scheelt dit enorm veel tijd.

#5: Nooit meer dataverlies

Zoekgeraakte of gestolen devices leveren vaak de nodige hoofdbrekens op. Het laatste wat je wil is dat bedrijfsgevoelige informatie of gegevens van bijvoorbeeld klanten op straat komen te liggen. En dan heb ik het nog niet eens over de rompslomp die verlies of diefstal met zich meebrengt.

Ook hier biedt MDM uitkomst, dankzij de mogelijkheid om zoekgeraakte of gestolen devices te tracken en op afstand leeg te ‘vegen’. Zodra het apparaat verbinding maakt met het internet, worden automatisch alle data verwijderd en wordt het device geblokkeerd en onbruikbaar gemaakt. Zo voorkom je een datalek en heb je de zekerheid dat bedrijfskritische data nooit in verkeerde handen vallen.

#6: Steeds meer keuze op MDM-gebied

Hoe jouw device-landschap er ook uitziet: voor elke configuratie is er tegenwoordig wel een passende MDM-oplossing. Zo is Intune een multiplatform waarmee je devices van zowel Microsoft als Apple probleemloos kunt beheren, en ook de MDM-oplossing van Ivanti is compatibel met alle besturingssystemen (Windows OS, Android, iOS).

Voor organisaties die veel met Apple werken, is Jamf hét MDM-platform. En KNOX Manage is ideaal voor organisaties met veel Samsung-apparatuur.

#7: MDM werkt kostenbesparend

Last maar zeker not least: door al die voordelen werkt MDM onder de streep kostenbesparend. Dankzij MDM wordt het aantal handmatige interventies (en fouten!) sterk verminderd. De inzichten die je via MDM opdoet, zorgen ervoor dat je voortdurend kunt werken aan optimalisatie van je bedrijfsprocessen. Dankzij de soepele onboarding en de koppeling met CYOD, worden je medewerkers een stuk productiever. En: door de ingebouwde beveiligingsfuncties wordt het risico op verlies of diefstal van devices een stuk kleiner.

Wil je gericht advies over welke MDM-oplossing voor jouw organisatie het beste werkt? Neem dan gerust contact met ons op, ik denk graag met je mee.

Meer informatie?

Persoon

Functie t.Telefoon

MDM oplossingen

Met onze integrale aanpak op het gebied van device- en endpointmanagement hebben wij altijd een totaaloplossing die past bij jouw unieke situatie.