Ronde van België | Aces Direct
Zoeken
Zoeken

Met partners naar de Ronde van België

Met partners naar de Ronde van België

Lochchristi, 26 mei 2011 - Samen met haar partners Acer, Microsoft, Symantec en Netgear heeft ACES Direct de Ronde van België bezocht. Daar hebben zij de bijzondere sfeer mogen proeven, maar ook geleerd wat afsteken is.

Op 26 mei 2011 was het zover. Iedereen was op tijd in het Belgische Lochchristi om het vertrek van het peloton mee te maken. De ploegleiders hadden geen stress en waren goed voorbereid. Wachtend op het startschot hadden wij als toeschouwers meer last van zenuwen. Zou het niet te snel gaan? Zouden we het allemaal wel goed kunnen zien?

De renners vlogen voorbij, maar reden 2 rondes door het dorp. Daardoor konden we voldoende genieten van de bijzondere start. Zo snel als het dorp gevuld was met toeschouwers, zo snel was het weer leeg. Ook wij zijn snel in het busje gesprongen om naar het volgende dorp te rijden. We kwamen al snel tot de conclusie dat de reguliere wegen waren afgezet en we de Belgische rally route moesten nemen. Gelukkig hadden we gasten in de tweede auto die de omgeving goed kenden. Vanaf dat moment wisten we ook wat afsteken betekent. Het ging rap naar het volgende punt om de renners weer voorbij te zien komen, een fantastische ervaring. Zelfs de lagere scholen waren uitgelopen om Tom Boonen aan te moedigen. Het wielrennen leeft in dit land!

Na het voorbij denderen over de kinderkoppen en door de harde wind, een achter stand van zo’n 10 minuten op het tijdschema, zijn we met een flinke snelheid naar Knokke Heist gereden om in het VIP dorp op grote schermen de aankomst en massa sprint te zien. Al met al een zeer geslaagde dag en nog meer voor de kenners die de hele dag met Marc van der Camp (Commercieel Manager Rabobank Wielerploegen) hebben gediscussieerd over renners, prestaties en techniek in de wielersport. We kijken alweer uit naar de Eneco Tour in augustus!