Vrijwilligersdag NL DOET 2012 | Aces Direct
Zoeken
Zoeken

Vrijwilligersdag NL DOET 2012

Vrijwilligersdag NL DOET 2012

Tilburg, 19 maart 2012 - Op 17 maart 2012 was het zover, de vrijwilligersdag van NL DOET. Medewerkers van ACES Direct hadden zich opgegeven om een dag vrijwilligerswerk te verrichten bij het zorgcentrum De Bijsterstede in Tilburg en nu was het zover!

Bij aankomst in het zorgcentrum De Bijsterstede werden de werknemers van ACES Direct in twee groepen opgedeeld. Bij de eerste groep stond een ochtend schilderen op de planning en een middag spelletjes doen met de bewoners. Bij de tweede groep was dit juist omgedraaid. Sam Willems en Ellen Lodewijks, Account Managers bij ACES Direct, hoorden bij de eerste groep. Sam vertelt: “Het was dit jaar de eerste keer dat ik mee deed en heb ontzettend genoten! Na een warm welkom door het personeel zijn we een gang op de 4e etage gaan schilderen.” Ellen vult aan: “De stenen waren erg donker waardoor veel bewoners zich niet goed konden oriënteren. Zij waren dankbaar voor de wit geverfde muur en kwamen dan ook met drankjes en koekjes langs tijdens het schilderen. De bewoners draaiden ook muziek om de stemming erin te houden en maakten foto’s van de metamorfose.” “Het was hard werken, maar het gaf ook veel voldoening.”, zegt Sam, terwijl Ellen instemmend knikt.

Na een lekkere lunch met pannenkoeken is de eerste groep nog even verder gegaan met de ochtendactiviteit, omdat het schilderen van de gang anders aan het einde van de dag niet klaar zou zijn. Er waren dit jaar 11 mensen aanwezig, dus moest er flink doorgewerkt worden, maar dat was het meer dan waard. Na het schilderen was er tijd om spelletjes te spelen met de bewoners. “We hebben enorm gelachen,” vertelt Sam, “samen met Henk, een vrijwilliger die wekelijks spellen komt spelen met de bewoners, hielden we de sfeer er in. We rolden eigenlijk vanzelf in een rollenspel waarin in Henk de ‘bad cop’ speelde en wij de ‘good cops’ waren.” Ellen geeft aan dat de bewoners het geweldig vonden en alle vrijwilligers een goed gevoel kregen van de vrolijke gezichten.

Diezelfde dag was ook een open dag van de Stichting Zorg en Welzijn. Koert-Jan de Bruijn, voor velen beter bekend als Dennis van GTST, was als ambassadeur van de stichting ook aanwezig in zorgcentrum De Bijsterstede. “Dat was echt een aangename verassing,” vertelt Sam, “ik heb natuurlijk van de gelegenheid gebruik gemaakt om met hem op de foto te gaan.” Na 2 uur spelletjes spelen luidde Henk de laatste ronde in waarna alle deelnemers een bon ter waarde van €2,- kregen voor de winkel in het zorgcentrum. “Het was echt een leuke dag en ervaring. Je bent erg moe aan het einde van de dag, maar het geeft zoveel voldoening. De lachende gezichten, de bedankjes die je krijgt en het feit dat er met relatief weinig vrijwilligers zoveel bereikt is.”, aldus Ellen Lodewijks. Of ze volgend jaar weer meedoen? “Daar is geen twijfel over mogelijk!”, zeggen ze beide overtuigend.