Aces Direct. Blijf gaan.
Zoeken
Zoeken

Reisverslag Lissabon

Reisverslag Lissabon

Van 30 september tot en met 3 oktober maakten we met al onze collega’s een reis naar Lissabon, ter ere van het 20-jarige bestaan van Aces Direct. Het weekend stond bol van de hoogtepunten. Nieuwsgierig? Lees dan vooral het reisverslag hieronder!

Vrijdag 30 september

Na 2 jaar wachten is het ein-de-lijk zover. Met een volle weekendtas verzamelden onze aanjagers zich in The Village, ons mooie kantoor in Tilburg. Lissabon was de bestemming, dat was bekend. De vluchttijden ook, al maakte dat achteraf niet veel uit (spoileralert). Voor de rest had niemand weet van de agenda. Behalve de reisleiders Jeroen en Daan van WYT (en ja oké, Sven en Bart).

Na een paar uur werken (onder het genot van een Portugese playlist om alvast in de stemming te komen, dank Maaike 😉) werd de lunch geserveerd. Tijd voor de eerste Pastéis de Nata van het weekend. En zeker niet de laatste.

De kofferlabels werden uitgereikt, en het kantoor werd verruild voor een touringcar. Op naar Eindhoven Airport. Na een soepele check-in, gestroomlijnde security check (toch knap voor een groep van 60 personen) én een eerste biertje was iedereen dan echt klaar voor vertrek.

Een paar uur later zetten de collega’s voet op Portugese grond. En niet veel later werd ook ingecheckt bij het hotel, midden in het centrum van Lissabon.

Die eerste avond maakten de collega’s, onder leiding van reisleider Jeroen en stagiaire Daan, en met wat hulp van locals, een tour door Lissabon. De zoete klanken van de lokale zangkunst Fado opgevoerd door onze eigen Luuk klonken door de straten. Een paar restaurants later bezocht het team de beroemde Pink Street, met de welbekende parapluutjes en, je raadt het al, een roze straat. Einde dag 1. En voor sommigen een heel snel begin van dag 2.

Zaterdag 1 oktober

Toch bijzonder: ontbijten in Portugal met alle collega’s. De collega’s werden in groepen verdeeld en verrast met een TukTuk Tour door Lissabon. Gelukkig met chauffeur. Er was ruimte voor wat sightseeing, maar er moesten ook opdrachten uitgevoerd worden. Voor sommige teams een zware taak. De Tour werd afgesloten bij het unieke MAAT Kitchen, direct aan het water. De ‘vrije middag’ werd op verschillende manieren ingevuld: van shoppen in downtown Lissabon, het bezoeken van een lokale bierbrouwerij, tot chillen op het stand of hotelzwembad of klimmen bij een klimmuur – iedereen kon doen wat hij of zij wilde. In de avond stond een restaurant en club op het programma. De wijn, cocktails en dansjes volgden elkaar in rap tempo op.

Zondag 2 oktober

Het beste idee op een zonnige zondagochtend na 2 lange dagen (en nachten): een groepsles yoga. Ongeveer 1/3 van de collega’s dachten dat, en zij genoten van een relaxed begin van de dag. Door anderen werden even wat extra uur slaap ingehaald. De zonnegroet vanuit je hotelkamer. Ook prima. Na de yoga en het ontbijt stond de volgende groepsactiviteit op de planning. We reden naar de haven voor een speedboot tour. Alle bezienswaardigheden van Lissabon verkennen vanaf het water, wat een topactiviteit. Zowel voor de cultuur – fijnproevers als voor de collega’s met een need for speed. Een perfect fit for all ;). Na de boottocht was het tijd voor de laatste activiteit: een lunch bij een populair visrestaurant aan de haven.

Een trip naar het vliegveld volgde. Het zat erop. Over een paar uur weer op Nederlandse bodem, en op maandag weer fris aan het werk. Dat was het plan.

Zondag 2 oktober – 14.00 – 03.00 uur

In de bus werd door de lokale reisleidster Thelma aangegeven dat de vlucht vertraagd was. En niet zo’n beetje ook. Uiteindelijk heeft de luchthaven van Lissabon 10 uur genoten van de aanwezigheid van alle Aces Direct Aanjagers. En uiteindelijk werd de vlucht geannuleerd. Van de wacht- naar de actiestand. Collega Iris sprak een tekst in voor onze telefoons, en Jordi regelde het in. Collega’s regelden oppas en verzetten afspraken. En zie maar eens onderdak voor 60 personen te regelen – om 00.00 uur ’s nachts. Na een paar uur ploeteren kwamen stagiaire Daan (die heeft zijn vuurdoop wel gehad), Bart, Sven, en Jeroen op afstand, met een oplossing voor de nacht. Zomaar een extra nacht in Lissabon. Zomaar een extended version van de trip. En dat zonder erom te vragen.

Maandag 3 oktober (bonusdag)

Je kunt denken, na zo’n net-niet-vertrek en 10 uur wachten is de stemming bedrukt. Maar nee, nog steeds werd er gelachen. Uiteindelijk vertrok het vliegtuig op tijd (maar dan een dag later). In de vroege avond arriveerden alle collega’s weer thuis, na een laatste rit van Eindhoven naar The Village.

Een geweldige jubileumreis. Dat was het. 3+1 dag genoten: van het begin tot het verlengde eind.

Speciale dank gaat uit naar Jeroen en Daan van WYT. Wat een onvergetelijke trip hebben jullie georganiseerd. Dit blijft ons nog jaren bij.