Microsoft omarmt educatie met Windows 10 S
Zoeken
Zoeken
Microsoft omarmt educatie met Windows 10 S

Microsoft omarmt educatie met Windows 10 S

Microsoft omarmt educatie met Windows 10 S

Met een nieuwe versie van Windows; Windows 10 S sluit Microsoft de onderwijssector in de armen. Het “lichtgewicht” besturingssysteem komt gratis ter beschikking aan scholen die Windows 10 Pro al gebruiken.

Tijdens het Microsoft “EDU event” gisteren kondigde het Amerikaanse bedrijf een nieuwe versie van hun populaire besturingssysteem aan. Windows 10 S werkt alleen met geverifieerde apps uit de Windows Store. Daardoor is het systeem volgens Microsoft, snel, energiezuinig en veilig.

Samenwerken van de toekomst

Teams krijgt nieuwe functionaliteiten speciaal voor het onderwijs. De samenwerking software krijgt onder andere klasgerichte chats, sub chats voor werkgroepen en manieren om opdrachten in de leveren bij de onderwijzer. Allemaal onder toeziend oog van de leraar die ‘moderator’ functies krijgt. Ook aan die leraar is gedacht. Zo is het mogelijk om toetsen in te plannen of teams automatisch aan te maken op basis van de inschrijvingsdata.

Eenvoudig beheerbaar

De nieuwe versie van het besturingssysteem klinkt waarschijnlijk als muziek in de oren klinken van veel systeembeheerders in de educatiewereld. Windows 10 S is eenvoudig via een tool en USB instelbaar. Binnen 30 seconden moet de laptop volledig naar de wensen van de school instelbaar zijn. Daarnaast is het besturingssysteem volgens Microsoft veiliger, laadt het sneller dan ooit en biedt het een lange gebruikstijd per oplaadbeurt

Microsoft Surface Laptop

Naast het besturingssysteem presenteerde Microsoft nog een toekomstige educatie “powerhouse”: de Surface Laptop. Met de laptop heeft het bedrijf geprobeerd de perfecte laptop voor middelbare scholen te creëren als aanvulling op Windows 10 S. De Surface Laptop gaat volgens Microsoft 14.5 uur mee op één acculading en komt in een versie met: Intel Core i5-7200U-processor, 8GB werk- en 256GB opslaggeheugen en varianten met Core i7-processoren. Daarnaast kunt u voor een PCIe-SSD tot 1 terabyte kiezen.

Partners in hardware

Microsoft werkt ook samen met fabrikanten Acer, Dell, Fujitsu, Asus, HP, Samsung en Toshiba. Deze techproducenten brengen nog voor het komend schooljaar laptops gericht op Windows S op de markt. Vooralsnog zijn ook hier de Europese prijzen nog niet bekend.

Nieuwsgierig?

Benieuwd welke rol de software van Microsoft voor het onderwijs kan betekenen? Neem contact met me op via de mail of via 013 762 19 04. Dan zoeken we samen naar de beste oplossing voor uw uitdagingen.

Deel op social media