Mobiel werken veilig en beheerbaar houden?
Zoeken
Zoeken
Mobiel werken veilig en beheerbaar houden?

Mobiel werken veilig en beheerbaar houden?

Mobiel werken veilig en beheerbaar houden?

Mobiel werken neemt toe. Organisaties willen de implementatie en configuratie van mobiele devices beheerbaar houden. MDM en Apple DEP helpt hen daarbij.

Instellingen en grootzakelijke bedrijven willen het beheer van mobiele devices graag in eigen hand houden. Wie heeft welke toegang tot welke documenten? Mobile Device Management (MDM) is een tool die het mogelijk maakt om dit beheer op afstand te doen. Je kunt personen via hun e-mailadres bepaalde rechten toekennen. Zodra een medewerker het mobiele device gebruikt, krijgt deze toegang tot de - vooraf toegekende- zakelijke content en kan zo optimaal, ter plekke, een klant bedienen.

Implementatie op afstand

DEP is een tool van Apple, waarmee de implementatie van devices op afstand gebeurt. Zelfs zonder dat de IT-medewerker het apparaat ooit fysiek in handen had. Via de MDM aanmelding bij grootschalige implementaties kunnen gebruikers direct accounts instellen. Het apparaat configureert naar de gewenste settings en met de juiste apps op afstand volledig automatisch.

Voordelen van MDM en Apple DEP?

De voordelen van MDM en Apple DEP zitten vooral in de veiligheid en beheerbaarheid; weten wie welke toegang heeft. Daarnaast is het belangrijk dat de informatie op het device bij verlies of diefstal veilig is. Dankzij MDM en Apple DEP is dit prima beheerbaar. De apparaten zijn op afstand blokkeerbaar, wisbaar en terug te zetten naar de basisinstellingen.

Security

Een optimale veiligheidstool: een dief of kwaadwillende vinder van het device zit dus met een apparaat dat in feite waardeloos is. Na het terugzetten in de fabrieksinstellingen en opnieuw opstarten, herkent MDM en Apple DEP het toestel weer en vraagt om een inlog. Zo zorgt MDM en Apple DEP voor optimaal werken met mobiele devices, maar ook voor het optimaal beveiligen. Instellingen zoals scholen, groot zakelijke bedrijven, maar ook justitie en de Nationale politie zijn op dit systeem overgestapt.

Big Brother

Toegegeven: het geeft een ‘Big Brother is watching you’-gevoel. Gelukkig maakt MDM en Apple DEP een onderscheid tussen zakelijke en privé apps en gegevens. MDM beheert alleen de zakelijke kant. In feite wordt op één device twee gebruikers onderscheiden: een zakelijke en een privé gebruiker. Daarmee zijn de laatste drempels om dit systeem toe te passen weggenomen.

ACES Direct behoort tot de selecte groep Apple Autorised Resellers met een Apple DEP account. En kan u dus helpen bij de implementatie en configuratie van uw Apple devices.

Meer weten? Neem dan contact met uw contactpersoon of één van onze Solution Advisors.

Meer informatie?

Persoon

Functie t. Telefoon
?

Liever dat ik je bel of mail? Laat dan jouw gegevens achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.

Deel op social media