BTW-verleggingsregeling | Aces Direct

BTW-verleggingsregeling

BTW-verleggingsregeling

In een aantal specifieke gevallen mogen wij sinds 1 januari 2013 geen btw meer in rekening brengen bij het leveren van producten. Dit als gevolg van de zogenaamde btw-verleggingsregeling.

Voor welke producten geldt het?
De btw-verleggingsregeling geldt voor de volgende producten:

  • notebooks
  • tablets
  • mobiele telefoons
  • processoren

De verleggingsregeling geldt ook voor accessoires als deze in 1 verpakking geleverd worden met het hoofdproduct. De regeling geldt niet voor accessoires die apart worden geleverd.

Vanaf welk bedrag geldt het?
Wanneer het orderbedrag per productsoort € 10.000 exclusief btw of meer bedraagt dan dient er gebruikt gemaakt te worden van de BTW-verleggingsregeling. Ook indien er meerdere facturen gemaakt worden die per factuur onder dit bedrag komen.

Voor wie is de regeling?
De regeling geldt voor alle bedrijven en instellingen die beschikken over een btw-nummer.

Wat is er anders aan de factuur?
Allereerst wordt op de factuur natuurlijk geen btw in rekening gebracht. Verder staat op de factuur vermeld dat de 'btw verlegd' is. Ook wordt het btw-nummer van de klant op de factuur vermeld.

Wat is er voor mij anders?
Aangezien op de factuur geen btw in rekening wordt gebracht kunt u deze ook niet terug vragen. Bij uw periodieke btw-aangifte dient u via een aparte btw-code aan te geven dat op deze factuur de btw verlegd is.

Indien u IT reseller bent en de producten weer verkoopt aan uw klanten dan dient u hierbij rekening te houden met dezelfde voorwaarden als hier vermeld.

Meer informatie?
Meer informatie over de btw-verleggingsregeling is te vinden op de website van de Belastingdienst.

  Feedback