Hoe Dopharma met Dell VxRail de IT omgeving drastisch heeft vereenvoudigd | Aces Direct
Zoeken
Zoeken

Hoe Dopharma met Dell VxRail de IT omgeving drastisch heeft vereenvoudigd

Hoe Dopharma met Dell VxRail de IT omgeving drastisch heeft vereenvoudigd

Als organisaties groeien neemt de complexiteit van de IT omgeving ook vaak toe. Het bezorgt menig IT-manager de nodige hoofdbrekers. Vooral als het “het hart” van de IT-infrastructuur betreft, namelijk de server-storage en netwerk omgeving waar vanuit de complete kantooromgeving wordt voorzien van virtuele werkplekken. De techniek is één ding. Maar hoe zit het met zaken zoals beheer en support? Het Dordtse bedrijf Dopharma liep tegen deze uitdagingen.

Dopharma is een farmaceutisch familiebedrijf welke sinds 1969 is gespecialiseerd in de vervaardiging van dierengeneesmiddelen voor de veehouderij. Momenteel zijn ze uitgegroeid tot een bedrijf van ruim 140 medewerkers en 6 productielijnen in Raamsdonkveer. Maar ook in het buitenland worden de producten via 7 lokale filialen en 70 distributeurs in maar liefst 80 verschillende landen verkocht.

Tijd voor vervanging. Maar dan?

De lopende supportcontracten van toenmalige IT-omgeving van Dopharma liepen af. Organisaties komen in zo’n geval voor een keuze te staan: met de nodige upgrades proberen te verlengen of investeren in een nieuwe omgeving? Linksom of rechtsom, het blijft een flinke investering. Maar wat als je met deze investering uiteindelijk flink kunt besparen op operationele kosten? Uiteindelijk koos Dopharma ervoor om niet alleen de huidige omgeving te vervangen maar nog een extra stap vooruit te zetten door af te stappen van een traditionele server/storage oplossing maar te gaan voor een Hyperconverged infrastructuur.

Het voortraject

Maar voor het zo ver kwam is er een gedegen voortraject doorlopen. Geo van der Velden, Solutions Architect bij ACES Direct, legt uit: ‘Dopharma kwam bij ons met het verzoek om actief mee te denken over een nieuwe IT omgeving ter vervanging van hun huidige en sterk verouderde omgeving. Vanzelfsprekend zijn wij als eerste begonnen met een uitgebreide inventarisatie om niet alleen de wensen en behoefte van de klant te achterhalen maar tevens om er achter te komen tegen welke specifieke uitdagingen zij binnen hun huidige IT-omgeving aanliepen. Al vrij snel werd duidelijk dat er een oplossing moest komen die perfect aansloot bij het gebruik van VMware. Maar belangrijker nog was dat er in de huidige situatie veel uitdagingen waren met betrekking tot beheer. Met name de updates met nieuwe firmware kostte door het veelvoudig testen enorm veel tijd.’

Meten is weten

De volgende stap in het uitwerken van het adviesrapport was het uitgebreid testen van de huidige omgeving. Er is een complete netwerkscan gedaan om onder andere de werklast te berekenen, maar ook om na te gaan welke mogelijk knelpunten of piekbelasting er zou ontstaan. De klant had tijdens de inventarisatie aangegeven graag 2 uitgewerkte concepten te ontvangen: één met een traditionele server/storage oplossing en één met een hyperconverged oplossing. Daarbij moesten we er ook rekening houden dat er in de toekomst ook een tweede (buitenlandse) vestiging op aangesloten moest kunnen worden. Hoewel we de 2 concepten hebben uitgewerkt konden we gezamenlijk aan de hand van het testrapport vrij snel concluderen dat de beste oplossing de hyperconverged infrastructuur betrof.

Een toekomstbestendige oplossing

Uiteindelijk is er gekozen voor VxRail, een Hyperconverged oplossing van Dell/EMC. Een Hyperconverged Infrastructure kenmerkt zich door de vereenvoudigde opzet als een complete “out-of-the-box” oplossing. Het is namelijk één complete node waarin zowel server, storage, virtuele machines en beheer zijn gecombineerd. De voordelen zijn een vereenvoudiging van de infrastructuur, betere schaalbaarheid maar vooral eenvoud in beheer door één applicatie.

Geo: ‘De klant had tijdens de inventarisatiesessies duidelijk te kennen gegeven dat beheer, en met name rondom updates, een flinke uitdaging was. Met deze VxRail oplossing hebben wij het beheer drastisch vereenvoudigd. De slimme updatemanager software van VxRail zorgt automatisch voor de juiste afstemming van de updates. Omdat het systeem compleet op het maatwerk van de klant is ingericht zijn ook de firmware updates helemaal hierop voorbereid en aangepast. Dus geen algemene updates waarbij het risico ontstaat dat er een wijziging ontstaat die van invloed is op iets anders, maar juist perfect afgestemde updates die specifiek voor het systeem van de klant afgestemd zijn.’

Uitpakken, aansluiten en klaar

Een ander belangrijke wens van de klant was dat zij de oplossing vrijwel direct in gebruik konden nemen, zonder eerst vele uren kwijt te zijn met installeren en instellingen te managen. Geo: ‘De uiteindelijke oplossing betrof 4x VxRails Nodes met redudante gigabite switches en software van VMware en Oracle. Maar het totaalpakket bestond ook uit onze diensten die wij daaraan hebben toegevoegd met test- en turnkey opleveren, deployment en verificatie. De klant kon dus al fluitend met zijn handen over elkaar toekijken hoe de complete oplossing kant en klaar werd opgezet. Omdat het hele systeem van te voren is voorzien van alle benodigde software, settings en testen (door onder andere VMware) was dit een eenvoudig en snel proces. Omdat het systeem vooraf is getest liepen wij ok niet tegen verassingen aan'.

Tot slot

Ronald Siemons, ICT Manager van Dopharma, legt uit wat hij waardeerde aan de samenwerking: ‘ACES Direct denkt mee over de vraagstukken in onze organisatie. Om de vijf jaar vervangen we alle hardware. Dan kun je “gewoon” nieuwe apparaten kopen. Maar we gaan samen met ACES Direct in gesprek. Welke ontwikkelingen kunnen voor ons het verschil maken? Dat meedenken, de klantvriendelijkheid en het uitgebreide partnernetwerk maakt ACES Direct voor ons het startpunt van elke IT-zoektocht'.

Benieuwd wat een Hyperconverged oplossing voor jouw organisatie kan betekenen? Wij helpen je graag verder! Neem contact op met onze specialisten.

Meer informatie?

Geo van der Velden

Technical Consultantt.013 762 19 03
?

Liever dat ik je bel of mail? Laat dan jouw gegevens achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.