ACES Direct gaat voor futureproof onderwijs op IPON | Aces Direct

ACES Direct gaat voor futureproof onderwijs op IPON

ACES Direct gaat voor futureproof onderwijs op IPON

18-01-2016 - Nieuwe technologie gaat hand in hand met het huidige onderwijs. Laptops en tablets worden in het onderwijs geïntegreerd en de oude schoolborden maken plaats voor digitale schoolborden. Toch zijn er volgens ACES Direct nog stappen te maken. ACES Direct neemt op woensdag 3 en donderdag 4 februari deel aan de IPON, dé beurs op het gebied van onderwijsinnovatie en ICT. Het Thema van deze editie? Gepersonaliseerd leren.

Als onderwijzer wordt het steeds moeilijk om bij te blijven met de nieuwste trends en ontwikkelingen. Leerlingen worden steeds wijzer door het informatiebombardement via het internet en verbonden apparaten. Volgens 3D-printing expert van ACES Direct, Gian-Carlo Sterken, wordt bijvoorbeeld 3D printen veel belangrijker binnen het onderwijs. “ACES Direct ziet 3D-printing als onderdeel van een compleet lesplan. 3D-printen verandert de wereld, de gedachte van hoe, wat en waar we consumeren, bedenken en creëren.”

Futureproof onderwijs
Volgens Gian-Carlo denkt ACES Direct dan ook mee in de ambities van leerlingen en hun onderwijzers. “Hoe stoom je leerlingen klaar voor een toekomst met 3D printen als onderdeel van hun educatie? In combinatie met Ricoh en Leapfrog bieden wij op IPON het onderwijs een kennismaking met 3D-printing en de integratie in het lespakket.

Seminar en powersessies
Op woensdag 3 februari om 14.00 geeft Jeroen Spierings, Director marketing van Ricoh Learning Services een seminar met de titel op weg naar 2032, leren vernieuwen met behulp van technologie.

Op de tweede dag, donderdag 4 februari zullen op de stand verschillende powersessies gegeven worden door Gian-Carlo Sterken (3D-specialist van ACES Direct) en Jean Paul Schriek Marketeer bij Ricoh.

Complete oplossing
Naast 3D printen levert ACES Direct verschillende oplossingen voor het onderwijs op IT-gebied. “Je kunt hierbij denken aan printing, digitale schoolborden, beamers, en tablets. Met onze ondersteuning kunnen scholen zich concentreren op het lesgeven in plaats van op de werking van hulpmiddelen.” Aldus Pim Orbons Account Manager Educatie.

Bezoek IPON
Tijdens de beurs staan 3D-specialisten, account managers en productspecialisten van zowel ACES Direct als Ricoh voor u klaar bij stand B102. De beurs in Jaarbeurs Utrecht duurt op zowel woensdag 3 als donderdag 4 februari van 9.30 tot 17.00 uur.

Nieuwsgierig geworden? We verwelkomen u graag op onze stand B102. Meld u gratis aan voor toegang tot de IPON beurs.

  Feedback