ACES Direct sponsort Mobiel Digilab | Aces Direct
Zoeken
Zoeken

ACES Direct sponsort Mobiel Digilab

ACES Direct sponsort Mobiel Digilab

Op zaterdag 8 september vond de lancering van het Mobiele Digilab plaats in Bibliotheek Wagnerplein in Tilburg. Het Mobiele Digilab zorgt ervoor dat alle kinderen en jongeren in Midden-Brabant de kans krijgen om hun digitale talenten te ontwikkelen. ACES Direct sponsort het Mobiele Digilab.

Digilab
Bibliotheek Tilburg centrum startte in 2013 het Digilab ter bevordering van mediawijsheid. Dagelijks komen er kinderen, jongeren en ouderen over de vloer met vragen over digitale middelen. In het Digilab kan er geëxperimenteerd worden met de nieuwste middelen zoals: 3D printen, virtual reality, greenscreen video maken en robots programmeren.

Mediavaardigheid ontwikkelen wordt toegankelijker
Met het Digilab aan het Koningsplein werd slechts een klein deel van de inwoners bereikt, omdat het ontbrak aan materialen om op grote schaal activiteiten aan kinderen aan te bieden. Terwijl juist in wijken waar kinderen geen of beperkt toegang hebben tot digitale (leer)middelen de noodzaak groot is. Nu met de komst van het Mobiele Digilab is daar verandering in gekomen. Met de komst van het mobiele Digilab wordt het voor veel meer inwoners mogelijk om kennis omtrent mediavaardigheid te vergaren. Zo kan ieder zijn of haar digitale talent ontwikkelen.

Debuut Mobiel Digilab
Op zaterdag 8 september was het Mobiele Digilab voor het eerst in werking te zien zijn bij een CoderDojo XL in de Bibliotheek Wagerplein. CoderDojo is een wereldwijd netwerk van programmeerclubs voor kinderen en jongeren, waar zij spelenderwijs leren programmeren. Tijdens de lancering konden kinderen en jongeren zelf aan de slag met games en gamecontrollers maken, virtual reality, robots programmeren, websites bouwen en knutselen met LED-lampjes.

Sponsoring van apparatuur en leveranciers
ACES Direct heeft het Mobiele Digilab mede mogelijk gemaakt door sponsoring van apparatuur, sponsoring vanuit leveranciers en Ergoform als interieurbouwer te regelen om tegen zeer lage kosten de kar te bouwen. Deze samenwerking is tot stand gekomen via de Raad van Advies ContourdeTwern.