Nieuws update: HP roept laptops terug vanwege brandgevaar accu's | Aces Direct

Nieuws update: HP roept notebooks terug vanwege mogelijk brandgevaarlijke accu’s

Nieuws update: HP roept notebooks terug vanwege mogelijk brandgevaarlijke accu’s

Update januari 2019

HP kondigt in januari een uitbreiding aan van haar wereldwijde vrijwillige terugroepings- en vervangingsprogramma aan voor bepaalde notebook- en mobiele werkstationbatterijen uit januari 2018. Volgens het bedrijf is het belangrijk uw batterij opnieuw te controleren. Ook als u dit al gedaan heeft en geïnformeerd bent dat uw product niet betrokken was. Al een vervangend product ontvangen? Dan kunt u dit bericht negeren.

De betrokken batterijen kunnen oververhit raken en brand- en verbrandingsgevaar opleveren voor klanten. De mogelijk betrokken batterijen , zijn geleverd met specifieke HP ProBook 64x (G2 en G3), HP ProBook 65x (G2 en G3), HP ProBook 4xx G4 (430, 440, 450, 455 en 470), HP x360 310 G2, HP ENVY M6, HP Pavilion x360, HP 11 notebookcomputers en HP ZBook (17 G3, 17 G4 en Studio G3) mobiele werkstations die vanaf december 2015 tot april 2018 verkocht zijn. Deze apparaten zijn van december 2015 tot en met december 2018 ook verkocht als accessoires of ter vervanging van bovenstaande producten.

HP stelt op dit moment klanten op de hoogte en zorgt voor een gratis vervangende batterij voor elke batterij waarvan is vastgesteld dat deze in aanmerking komt. Voor klanten die over vijf of meer batterijen beschikken die mogelijk in aanmerking komen, heeft HP een proces ingesteld om de validatie en het bestelproces te vergemakkelijken.

Voor meer informatie kunt u terecht bij de speciaal door HP ingerichte pagina of kunt u contact opnemen met uw ACES Direct contactpersoon.

Oorspronkelijke bericht:

HP roept diverse notebooks terug vanwege brandgevaarlijke accu’s. Volgens HP is het belangrijk dat klanten die een HP notebook aanschaften, controleren of de batterij in aanmerking komt voor vervanging.

HP meldt op hun website dat naast notebooks ook sommige mobile workstations brandgevaarlijk kunnen zijn. Het gaat om de modellen in de ProBook-serie van de fabrikant. HP heeft een pagina online gezet met belangrijke informatie voor getroffen notebooks. Klanten kunnen via HP Battery Program kijken of de batterij van hun notebook mogelijk brandgevaarlijk is.

HP Probook G2HP Probook G3HP ZBookHP x360HP PavilionHP 11HP Envy
Probook 640 G2Probook 640 G3ZBook 17 G3310 G2Pavilion x360HP 11Envy M6
Probook 645 G2Probook 645 G3Zbook 17 G4
Probook 650 G2Probook 650 G3Zbook Studio G3
Probook 655 G2Probook 655 G3

De getroffen producten van HP zijn bijna allemaal notebooks met een ingebouwde batterij. Hierdoor kunnen klanten deze batterijen helaas zelf niet vervangen. Daarom biedt HP de service aan om de batterijen van deze notebooks kosteloos te vervangen.

Ook heeft HP een zo genoemde ‘Batterijveiligheidsmodule’ update gelanceerd. Deze update is voor het bios bestemd. De Batterijveiligheidsmodus is alleen van toepassing op HP-producten die in aanmerking komen voor deze terugroepactie. Als het validatieproces aangeeft dat de batterij geschikt is voor vervanging, moet de BIOS-update worden toegepast en het systeem opnieuw worden opgestart. De module trekt de accu leeg en voorkomt dat deze weer oplaadbaar is. Om brandgevaar te voorkomen werken de notebooks alleen nog op netstroom. Hierdoor is er geen risico meer op brandgevaar.

  Feedback