ACES Direct beste leerbedrijf IT-sector | Aces Direct
Zoeken
Zoeken

ACES Direct beste leerbedrijf IT-sector

ACES Direct beste leerbedrijf IT-sector

Tilburg, 4 maart 2016 - Het Tilburgse ACES Direct is verkozen tot beste stageplek van Nederland binnen de sector ICT en Creatieve industrie. Het bedrijf liet maar liefst 24.700 andere opleidingsplekken achter zich. Daarnaast werd manager operations, Bram Sauer, als beste praktijkopleider binnen zijn sector verkozen.

Jaarlijks wordt door de samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) in Nederland een verkiezing georganiseerd voor ‘Beste leerbedrijf en ‘Beste praktijkopleider’. Per sector worden drie bedrijven geselecteerd die in aanmerking komen voor de titel. Daarnaast wordt uit de ruim 300.000 praktijkopleiders ook een top 3 samengesteld om de beste praktijkopleider van het jaar te vinden. Een dubbelslag van ACES Direct dus.

Wisselwerking
Maar wat doen Bram en ACES Direct anders? “Ik ben regelmatig op de opleiding te vinden. Zo krijg ik een gevoel bij de leerlingen, wie ze zijn, wat ze doen en wat ze leren of willen leren. Dat geldt natuurlijk ook andersom. We richten ons op de wisselwerking tussen leerling en bedrijf. Op veel plekken zie je –helaas- dat leerlingen als goedkope extra krachten gezien worden. Op die manier benut je in mijn ogen het volledige potentieel van deze jongeren niet. Het moet niet alleen nemen zijn, wij willen ook iets terug geven. We kijken vanaf het begin naar de doelen van de stagiair die combineren we met onze doelen. Daar hebben we beiden profijt van.”

Nominatie
ACES Direct en Bram Sauer zijn door het ROC Tilburg voor de prijs genomineerd. Volgens (stage-)docent en opleidingsontwikkelaar ICT Beheer, Igor Burger, is dat niet zomaar. “Studenten lopen graag stage bij ACES Direct. Ze groeien als aankomend beroepsbeoefenaar èn als persoonlijkheid. Goede studenten lopen graag stage bij ACES Direct. Maar ook stagiaires die het iets moeilijker hebben, krijgen hier de juiste begeleiding op technisch en persoonlijk vlak. Bram kijkt naar de stagiair als individu en stemt de stage hier helemaal op af. Hij stimuleert de studenten het beste uit zichzelf te halen.”

Over ACES Direct
Sinds de start in 2000 is ACES Direct uitgegroeid tot een van de meest gerenommeerde IT-leveranciers in Nederland. De oorsprong van het bedrijf ligt in de verkoop van IT-hardware. Maar in de meer dan 15 jaar dat ACES Direct bestaat, is het sterk gegroeid als organisatie. Niet alleen in omvang, maar vooral ook in kwaliteit, veelzijdigheid, deskundigheid en servicegerichtheid. Jaarlijks helpt ACES Direct 15.000 bedrijven en overheidsinstellingen met hun IT-uitdagingen. Daarbij ligt de focus op drie vlakken: het leveren van IT-oplossingen, IT-producten en IT-diensten.