Hoe HP Proactive Insights jouw CYOD-programma naar een hoger niveau tilt
Zoeken
Zoeken
Hoe HP Proactive Insights jouw CYOD-programma naar een hoger niveau tilt

Hoe HP Proactive Insights jouw CYOD-programma naar een hoger niveau tilt

HP Proactive Insights

Een fleet management tool waarmee je kan monitoren wat de status is van een device. Ontwikkeld door HP om niet alleen inzichtelijk te maken wat de status van HP devices is, maar daarnaast ook van andere merken.

Hoe HP Proactive Insights jouw CYOD-programma naar een hoger niveau tilt

Het Choose Your Own Device (CYOD)-programma binnen jouw organisatie staat. Mooi! Hoewel de voordelen van CYOD voor medewerkers vaak worden belicht, is het minstens zo belangrijk om stil te staan bij wat daarna volgt: het beheer van de vloot. Heb je nagedacht over het monitoren van de devices? Hoe je omgaat met problemen, of liever gezegd: ze voorkomt? En welke tools je hiervoor beschikbaar stelt aan je IT-team? Tip: voorzie het team van een goede fleet management tool. 😉 In deze blog vertel ik je hoe HP Proactive Insights jouw IT-team kan ondersteunen bij het beheer van de apparaten binnen jouw CYOD-programma.

Real-time apparaatbeheer

Van desktops en laptops tot tablets en smartphones: binnen een CYOD-programma vind je een variatie aan devices binnen een organisatie. Medewerkers gebruiken deze elk op hun eigen manier, die invloed heeft op de status van het apparaat. Real-time inzichten in de status is voor jouw IT-team daarom van groot belang. Hier komt HP Proactive Insights in beeld. Deze krachtige fleet management tool biedt real-time, op AI gebaseerde inzichten in de status van alle apparaten binnen jouw organisatie.

Deze inzichten zorgen ervoor dat je mogelijke problemen kunt voorspellen, nog voordat ze daadwerkelijk optreden. Je kunt het zien als een proactieve waarschuwing, waarop tijdig actie kan worden ondernomen om storingen of defect te voorkomen. Preventief ingrijpen zorgt er bovendien voor dat medewerkers niet in hun werk gehinderd worden (zowel je IT-team dat steeds ad hoc moet handelen en ander werk moet laten liggen, als de rest van je medewerkers) en de productiviteit op peil blijft.

Maximale tevredenheid en efficiëntie

Het is een bekend gegeven dat tevreden medewerkers productiever zijn. Het is één van de voornaamste redenen waarom steeds meer organisaties kiezen voor CYOD. Maar een optimaal CYOD-programma gaat verder dan de keuze en uitlevering van de devices. Je wil ervoor zorgen dat je medewerkers ook tevreden blijven, en niet pas bij jou en je IT-team aankloppen wanneer het eigenlijk al te laat is.

Stel dat een medewerker een takenpakket heeft dat veeleisender blijkt dan vooraf gedacht, dan kan het zijn dat de devices niet aansluiten of optimaal presteren – met frustratie, verlaagde productiviteit en veel verzoeken voor IT-support tot gevolg. Met inzichten in apparaten die niet voldoen voor specifieke gebruikers kun je op tijd ingrijpen om vervelende situaties te voorkomen. Daarmee help je niet alleen de medewerker, maar verlicht je ook de druk op jouw IT-team. Zij zijn namelijk minder tijd kwijt aan het oplossen van problemen.

Voorsprong in beheer

Een van de meest waardevolle aspecten van fleet management met HP Proactive Insights is dat het jou als IT-manager en jouw team een voorsprong geeft in het beheer van de devices binnen jouw organisatie. Het stelt je in staat om te anticiperen op problemen nog voordat je medewerkers ze zelf opmerken en actie te ondernemen vóór een niet-functionerend device hun werkzaamheden verstoort. Daarmee minimaliseer je niet alleen downtime, maar verhoog je de efficiëntie binnen de gehele organisatie. Dit vertaalt zich meteen naar een soepeler en meer gecontroleerd verloop van het werk voor jouw IT-team.

Duurzaam door verlengde levensduur

Een extra pluspunt van proactief beheer: duurzaamheid. Door tijdig te handelen en gerichte updates verleng je niet alleen de levensduur van apparaten, maar verminder je ook vroegtijdige of zelfs onnodige vervanging van IT-middelen. Dat is niet alleen voordelig voor je organisatie, maar ook voor de wereld om ons heen. Door je bedrijfsvoering te verduurzamen met verantwoord apparaatbeheer, verminder je de impact van IT op het milieu. Duurzaamheid wordt daarnaast steeds belangrijker in de ogen van medewerkers, klanten en partners. Je doet er dus goed aan om ook hierin voorop te blijven lopen.

In het moderne bedrijfsleven volgen de technologische ontwikkelingen elkaar in razendsnel tempo op. Voorop blijven lopen is daarom cruciaal. Het implementeren van een goed doordacht CYOD-programma is de eerste stap – daarna is het van belang te optimaliseren. Door een tool als HP Proactive Insights te integreren, til je jouw CYOD-beleid naar een hoger niveau. Het geeft je niet alleen inzicht en voorsprong op het gebied van apparaatbeheer, maar het heeft ook directe impact op de werkdruk op jouw IT-team, de medewerkerstevredenheid en efficiëntie binnen jouw organisatie.

Aan de slag met het optimaliseren van jouw CYOD-programma met HP Proactive Insights? Ik denk graag met je mee.

Meer informatie?

Persoon

Functie t.Telefoon

HP Proactive Insights

Een fleet management tool waarmee je kan monitoren wat de status is van een device. Ontwikkeld door HP om niet alleen inzichtelijk te maken wat de status van HP devices is, maar daarnaast ook van andere merken.

Deel op social media