Breng carnaval de klas in met een 3D-printer!
3D-printing en carnaval

3D-printing en carnaval

3D-printing en carnaval

Veel mensen -in het zuiden van Nederland- verruilen hun identiteit de aankomende dagen: carnaval komt eraan. Drie dagen vol carnavalsmuziek en bier, veel bier. Maar ook het onderwijs kan op een nieuwe manier aan de slag met carnaval. Laat leerlingen een deel van hun outfit 3D-printen. Niet alleen leuk maar ook educatief.

Heeft uw school een 3D-printer? Maak van de laatste lesdag voor carnaval gebruik om educatie en plezier te vermengen. Een carnavalsoutfit 3D-printen is niet alleen leuk het draagt ook bij aan de kennis van de leerlingen.

21st century skills
Tijdens het ontwerpproces van een 3D-print komen veel aspecten aan bod. Leerlingen leren samenwerken, out of the box en kritisch denken, communiceren en probleemoplossend werken. 

Unieke outfit maken

Laten we eerlijk zijn. Een uniek pak met carnaval hebben, is toch het leukst. 3D-printing kan hierbij helpen.

Emblemen
Laat de leerlingen nadenken over hun favoriete superheld. Ze kunnen bijvoorbeeld een leuk superman embleem maken met een naam erop. Of misschien wel een eigen superheldenlogo bedenken?

Het embleem kunnen ze gebruiken als accessoire op het pak. Een embleem met het formaat van een geodriehoek en de hoogte van 1 cm, duurt 4 – 6 uur om te produceren. Of maak een  zwaard voor bij een piratenpak (zonder scherpe randen).

Maskers
Ga helemaal los met een masker. Een mooi en grappig zelfontworpen masker voor carnaval? Het kan.Wat is de vorm van een gezicht en hoe is dat verwerkbaar in een ontwerp? Het vergt iets meer van het denkproces van de leerlingen. Ze kunnen bijvoorbeeld als poes, Batman of Darth Vader de deur uit! 

Accessoires
Een echte carnavalsoutfit is pas compleet met mooie accessoires. Laat de leerlingen bijvoorbeeld een zelfontworpen ring maken om de outfit compleet te maken.

Maak ideeën werkelijkheid. Toch inspiratieloos? Dan hebben wij hier nog een lijst met ideeën:

  • Een mooie kroon voor bij een prinsessenjurk
  • Spread your wings! Net als Tinkerbell
  • Prinsenmuts
  • Als leerling van Zweinstein gaan? Ontwerp zelf de toverstaf!
  • Armbanden
  • Ketting met leuke hanger
  • Een gekke bril kan natuurlijk bij alles  

We leven in een wereld waar 3D-techniek sterk in ontwikkeling is. Denk out of the box en gebruik 3D-printing steeds meer. Heeft u nog vragen over 3D-printing? Wij helpen u graag. Neem contact op via Facebook, Twitter, Linkedin, e-mail of telefonisch: 013-7621800.

Contact met Solution Advisor 3D-printing

Deel op social media
  Feedback