Ergonomische producten
Ergonomische producten

Ergonomische producten

Ergonomische producten

Ergonomische producten

De computer heeft een belangrijke plek in het arbeidsproces. Een juiste werkhouding is van essentieel belang. Geen goede werkhouding?. Om te helpen bij een goede werkhouding zijn er ergonomische producten. Wat zijn ergonomische producten? En hoe helpen deze bij de juiste werkhouding? Wij vertellen het! Ga er maar even goed voor zitten.

Wat zijn ergonomische producten?

Bij een verkeerde manier van werken  kan ons lichaam klachten vertonen. Een verkeerde werkhouding heeft niet alleen een negatieve invloed op onze gezondheid. Maar ook op de productiviteit. Goed zitten en genoeg bewegen is de basis. Ergonomie gaat verder. Ergonomische producten zorgen ervoor dat werknemers simpeler, veiliger en gezonder kunnen functioneren.

RSI

Een veel voorkomende klacht is RSI. Beter bekend als muisarm. Repetitive Strain Injurdy (RSI) is een verzamelnaam voor allerlei klachten door overbelasting. RSI ontstaat door steeds herhalende kleine bewegingen. Deze bewegingen irriteren de spieren. Hierdoor ontstaan ontstoken of beknelde zenuwen.

Ergonomische producten

  • Ergonomisch toetsenbord

Ergonomische toetsenborden zijn ontworpen om u handen, armen en polsen te ontlasten. Sommigen hebben bijvoorbeeld een plat ontwerp. Hierdoor hoeven handen niet gebogen te worden. En zijn polsen en armen op één lijn. De muis kan dichterbij het toetsenbord geplaatst worden. Armen en schouders ontspannen hierdoor meer. Dit draagt allemaal bij aan een goede werkhouding.

  • Ergonomische muis

Een traditionele muis is gericht op kortetermijnfunctie. Hier wordt gekeken naar wat de beste vorm, beweeglijkheid en scherminteractie is. Een ergonomische muis is gericht op langtermijnfunctie. Er wordt rekening gehouden met gebruiksgemak en gebruikersgedrag. Met een ergonomische muis zijn handen, polsen en armen in natuurlijke posities. En is er minder onnatuurlijke druk op de armen.

  • Monitorarm

Een monitorarm zorgt voor flexibiliteit. Een verstelbare monitorarm kan aangepast worden naar de ideale hoogte. Zo neemt u er automatisch een gezondere houding aan. Ook kunt u gemakkelijk en snel iets laten zien aan een collega naast u. De grootste voordelen van een monitorarm zijn een betere houding, het ontspannen van rug en nek en meer zitposities.

  • Laptopstandaard

In de dynamische samenleving van nu zijn laptops niet meer weg te denken. Helaas voor ons, of eigenlijk onze gezondheid, zijn laptops niet goed voor onze houding. De laptop is het minst ergonomische product in de werkomgeving. Om pijn en klachten te minimaliseren zijn er laptopstandaards of notebookverhogers. De afstand tussen scherm en toetsenbord is bij laptops te klein om langdurig aan te werken. Hierdoor zit u automatisch gebogen over uw laptop. Met een laptopstandaard is het mogelijk om het beeldscherm in te stellen op ooghoogte. Dit zorgt voor een gezonde houding. En minder spanning op de rug, schouders en nek.

  • Zit-sta bureaus

Een afwisselende werkhouding is van groot belang. Zit-sta bureaus geven de optie om zowel zittend als staand te werken. Ze zijn eenvoudig in hoogte in te stellen. Zo kan een zit werkplek binnen een handomdraai in een sta werkplek veranderd worden. Het afwisselen van werkhouding heeft positieve effecten. Langer en optimaler concentreren, verminderen van fysieke klachten en verkleinen van de kans op aandoening aan hart en/of bloedvaten.

ACES Direct werkt ergonomisch

Ook wij werken ergonomisch. Een goede en verstelbare bureaustoel en monitorarm dragen, bij ACES Direct, bij aan een goede werkplek. Om de werkhouding te optimaliseren hebben we vooruitstrevende producten. We werken bijvoorbeeld op zitballen als alternatief voor bureaustoelen. Het voordeel hiervan is dat het lichaam zichzelf steeds corrigeert. Hiermee worden de core- en rugspieren geactiveerd om de juiste houding aan te nemen.

Langdurig stilzitten is slecht voor het lichaam. Daarom hebben we ook een bureaufiets om voldoende te bewegen tijdens het werk. Wij zijn steeds opzoek naar hoe wij de werkomgeving kunnen verbeteren.

Tips voor werken met ergonomische producten

  1. Gebruik de producten op de juiste manier. Ergonomische producten kunnen alleen bijdragen aan een goede werkhouding als ze op de juiste manier worden gebruikt.
  2. Geef ergonomische producten de tijd. Net als sporten, hebben ergonomische producten tijd nodig voordat u verschil merkt.
  3. Begin bij het begin. Het is belangrijk om een basis te hebben. De belangrijkste ergonomische producten zijn een muis, toetsenbord en monitorarm.
  4. Thuis ook ergonomisch. Ook thuis wordt er veel tijd besteed op de computer. Werk daarom ook thuis ergonomisch. Alleen dan wordt uw werkhouding geoptimaliseerd.

Een gezonde werkplek gaat een steeds belangrijkere rol spelen in het dagelijks leven. Neem een kijkje in onze webshop. Misschien vindt u wel het perfecte ergonomische hulpmiddel.

Deel op social media
  Feedback