Hoe een digitaal werkleven ons samenbrengt
Zoeken
Zoeken
Hoe een digitaal werkleven ons samenbrengt

Hoe een digitaal werkleven ons samenbrengt

Hoe een digitaal werkleven ons samenbrengt

Met trots werk ik bij een organisatie die soms vergeet aan de buitenwereld te tonen hoe mooi ze is. Het is niet zonder reden dat ACES Direct een van de beste ICT-werkgevers is. Daarom ben ik wekelijks bezig om collega’s een stem te geven. Ook nu, terwijl de afgelopen maanden voor veel mensen een fysieke en mentale test waren. Voor mij geeft deze periode ook duidelijkheid. Duidelijkheid dat ik niet zomaar werk waar ik werk.

Mijn passie naast schrijven? Je vindt me elk jaar ergens in Europa in de sneeuw op heuvels en bergen. De frisse lucht, de prachtige uitzichten en de stilte, alleen doorbroken door het geritsel van het staal van je snowboard in de sneeuw: perfectie. Binnen onze organisatie ben ik niet de enige die er zo over denkt. Daarom organiseer ik sinds twee jaar -op eigen initiatief- een wintersportreis met collega's. Toen ik begin maart terugkeerde van dat wintersportweekend kon ik niet weten dat het de laatste keer in maanden zou zijn dat we elkaar fysiek zouden zien. Inmiddels is het juni. Een buitenaardse realiteit die veel vraagt om verbinding te houden met je werkplek en collega’s, toch slaagt ACES Direct daarin.

Menselijkheid boven alles

Dat zie je ook terug in de verhalen van Managing Director Sven en HR manager Moniek zo noemt Moniek in die blog de vertrouwensband tussen collega’s en ACES Direct. “We hebben onszelf de vraag gesteld; hoe willen wij met onze collega’s omgaan? Dat staat los van alle regelgeving en kaders. Dat gaat om de waarden van ACES Direct. Onze organisatie is voor een groot deel gebouwd op wederzijds vertrouwen. Op dat vertrouwen zijn wij gaan bouwen. We zijn allemaal verantwoordelijk voor onze organisatie.” Waar veel mensen om me heen nog lang op kantoor werkten of soms nog steeds werken, was er bij ons geen moment twijfel. Het welzijn van de mens gaat voor. Het welzijn van de mens hoeft niet te wijken voor productiviteit want productiviteit kan ook op afstand. Die instelling is er een die mijn collega’s en ik waarderen.

Loodzware start

Het was wennen die nieuwe manier van werken. Zoals ook in de eerdere blogs gezegd. We werkten allemaal al regelmatig op afstand samen. Toch is dat onvergelijkbaar met de huidige situatie van altijd thuiswerken. Die eerste paar weken waren loodzwaar door de onzekerheid en angst in de wereld. Juist toen heb ik de openheid van ACES Direct nog meer leren waarderen. In wekelijkse updates nemen we samen met het management de ontwikkelingen door, niet alleen op economisch gebied, maar ook op mentaal en fysiek gebied. In het begin heb je het dan over COVID-19, wat is het? Wat zijn de maatregelen? Hoe gaan wij daarmee om?

Contact

Gaandeweg wordt de onwerkelijkheid, werkelijk. Je leert omgaan met het nieuwe ritme. Ik besef me nu dat die overstap veel makkelijker is door de digitale aard van onze organisatie. Natuurlijk waren die eerste webcammeetings een beetje ongemakkelijk en mis je de gezelligheid op kantoor. Door de menselijke benadering kwam ACES Direct er ook al snel achter dat mensen niet altijd de juiste middelen had en zorgde ervoor dat ik mijn werkplek kon aanvullen en nu niet aan de keukentafel maar een mooi bureau met, monitor en bureaustoel zit. Omdat ook zij inzagen dat die twee weken lockdown geen twee weken zouden zijn. Ook met de innerlijke mens is rekening gehouden. Zelfmassage lessen en Yogasessies, vrijdagmiddagborrels en een pubquiz via Microsoft Teams om maar een paar zaken te noemen. Niet alleen voor contact met jezelf maar ook met collega’s. Dit jaar bestaat ACES Direct 20 jaar, ik werk er inmiddels vijf daarvan bij het bedrijf. Hopelijk mogen we samen nog veel jubilea meemaken.

Zelf meer online samenwerking opzetten?

Deel op social media