IT-Diensten 2.0
IT-Diensten 2.0: Geen dozen droppen, ontzorging is troef

IT-Diensten 2.0: Geen dozen droppen, ontzorging is troef

IT-Diensten 2.0: Geen dozen droppen, ontzorging is troef

Tilburg, 18 april 2016 - Donovan Hardjo is Solution Advisor IT diensten bij ACES Direct en ziet de IT markt voor zijn ogen veranderen. “Klanten zijn niet meer tevreden met een doos hardware voor de deur.  Ze willen meer ontzorging van de leverancier. ACES Direct is daar volop mee bezig. Het is  meer dan alleen maar hardware aanbieden. Klanten vragen meer. Je moet echt die extra stap maken.”

“Stel je hebt een grote levering hardware. Wie gaat dat dan allemaal installeren? Bij een recente klant leverden we bijvoorbeeld 150 werkplekken. Die klant had niet genoeg of te dure handen om dat zelf te doen. Helemaal omdat het in het weekend moest gebeuren. In plaats van dozen op de deurmat te droppen, zoek je een oplossing. Bedrijven willen anno 2016 zoveel mogelijk ontzorging. Uiteindelijk hebben wij met een van onze partners  die installatie –in het weekend- op ons genomen.”

Privacygevoelig “afval”
“Maar wat na zo’n project vaak wordt vergeten: wat gebeurt er met oude hardware? Als bijvoorbeeld ziekenhuis of bank  kun je niet zomaar je oude computers bij het oud vuil gooien. Zeker met het oog op de nieuwe wet datalekken is het belangrijk om daar goed over na te denken. Ook als je een kleiner bedrijf bent.”

Shredden of wipen?
Volgens Donovan zijn er verschillende manieren om met dat probleem om te gaan. “Je kunt het onder andere gecertificeerd wipen of het door een shredder gooien. Shredden zie je bijvoorbeeld bij gemeente Amsterdam. Volgens hun protocol moet daar altijd een werknemer van de gemeente zelf bij aanwezig zijn. Daar rijdt dus een busje heen en wordt het ter plekke geshred. Weer een stuk ontzorging. Bij gecertificeerd wipen zie je dat proces niet. Maar het nut van dat certificaat is natuurlijk dat je kunt aantonen dat je er alles aan gedaan hebt om de data veilig te verwijderen. Als laatste kun je ook ´gewoon´ wipen. Dat is de voordeligste optie. Maar dus zonder certificaat.´

Data veilig houden
Een ander soort veiligheid is niet het wissen maar het veiligstellen van data. “Stel nou dat een bedrijf kampt met een brand en een hoop data en hardware verloren gaat. Hoe gaaf is het dan als je die rotsituatie met een soort emergencylokaal kunt verhelpen. Je maakt gebruik van een databackup en levert tijdelijke hardware af in een tijdelijke ruimte. Zo´n bedrijf kan dan eigenlijk onmiddellijk weer aan de slag.“

Verouderde techniek
Als uitsmijter komt Donovan nog met een onverwachte trend. “Je zou er misschien niet direct aan denken maar wat bij veel bedrijven nu gaat spelen is wifi. Ja echt, wifi. De apparatuur is inmiddels op veel plekken verouderd. Die netwerken voldoen anno 2016 simpelweg niet meer, ze zijn traag en onstabiel. Maar wij helpen bij ACES Direct natuurlijk graag die netwerken op te frissen”, sluit Donovan met een knipoog af.

Deel op social media
  Feedback