IT Tips en Tricks voor ZZP'ers
 IT Tips en Tricks voor ZZP'ers

IT Tips en Tricks voor ZZP'ers

IT Tips en Tricks voor ZZP'ers

Als (startende) ondernemer werken wordt vaak gezien als de droombaan. Zelf iets opbouwen en daar 100% voor gaan. Bezig zijn met uw eigen werk, eigen klanten en het binnenhalen van nieuwe opdrachten. Er gaat veel vooraf voordat u uw eigen bedrijf kunt beginnen. Denk hierbij aan marktonderzoek, ondernemingsplan opstellen, inschrijving KVK, financiën regelen, etc.

Wat snel over het hoofd wordt gezien zijn de technische aspecten. Deze zijn wel nodig om zowel professioneel als zorgeloos te kunnen werken. Denk hierbij aan softwarelicenties, back-ups, laptop kopen en nog veel meer. Voor een solide basis voor uw succes zetten wij het allemaal even op een rijtje.

Domeinregistratie

Dit is de eerste stap naar een eigen onderneming. Stel uw domeinnaam vast en voer deze door in alles. Voor een eigen website en e-mailadres. Als u dit niet doet kan er namelijk verwarring ontstaan bij uw (potentiele) klanten.

Veilig en makkelijk werken in de cloud

Om veilig en makkelijk te werken is een cloud van belang. Een cloud is een opslagruimte voor bestanden op een andere plek dan uw eigen locatie. Omdat deze opslagplek vaak niet zichtbaar en onbekend is wordt de term cloud gebruikt. Het werken in de cloud gebeurt meestal via internet, maar dat hoeft niet. Eén van de grootste voordelen van een cloud is het opslaan van bestanden. Wanneer er namelijk iets mis gaat thuis, bijvoorbeeld een brand, heeft u altijd nog een back-up van uw bestanden. Daarnaast kunt u bestanden makkelijk bewerken en opslaan als u achter een andere device zit. Ook bestanden delen gaat makkelijk en snel met een cloud. U bepaalt namelijk wie welke bestanden mag inzien.

Microsoft Office 365
Eén van de bekendste cloud diensten is Microsoft Office 365. Hiermee heeft u altijd en overal toegang tot Microsoft Office applicaties zoals Word, Powerpoint en Excel. Documenten zijn makkelijk op te slaan en te openen via OneDrive.

Online back-up

Het laatste wat u wilt is dat uw belangrijke documenten verloren raken. Zoek daarom een goed beveiligde online back-up programma. Mocht u apparatuur stuk gaan dan zijn uw documenten veilig opgeslagen op een externe server.

Bescherming tegen virussen

Op internet zijn veel bedreigingen aanwezig voor zowel uw hardware als uw software en documenten. Het downloaden van een onveilig bestand of programma kan tot grote problemen leiden. Met goede antivirussoftware beschermt u uw computer tegen de gevaren van onbekende bestanden die u bijvoorbeeld via de mail toegestuurd krijgt.

Het is niet zo gek dat deze dingen snel over het hoofd worden gezien. Maar voorkom dat u achter de feiten aan gaat lopen en begin hier meteen mee. En vergeet natuurlijk niet om een goede laptop aan te schaffen.

Deel op social media
  Feedback