5 essentiële onderdelen om onderweg te werken
Zoeken
Zoeken
5 essentiële onderdelen om onderweg te werken

5 essentiële onderdelen om onderweg te werken

5 essentiële onderdelen om onderweg te werken

De moderne werkplek verplaatst zich steeds vaker buiten onze traditionele kantooromgeving. Of het nu in een koffietent of vanuit een strandhut is; de juiste apparatuur kan het verschil betekenen tussen een goede werksessie of een verspilde dag. Wat heeft u nodig om onderweg efficiënt te werken?

Ga uit van uw eigen kracht

Stopcontacten zijn de levensader van veel flexwerkplekken. Daardoor zijn ze vaak bezet of onderweg niet beschikbaar. Zelfs laptops met een hoge accucapaciteit stribbelen tegen aan het einde van een drukke werkdag zonder stroomtoevoer.

Een powerbank met voldoende capaciteit om een laptop te herladen is meestal niet klein, licht of goedkoop maar wel effectief. Voor veel laptops verlengt deze Sandberg Powerbank 2000 de ‘levensduur’ met zes uur. Heeft u een apparaat met een USB-C aansluiting? Dan is de Anker PowerCore+ een goede keuze met 20.000 mAh capaciteit, USB-c aansluiting en de mogelijkheid om twee apparaten gelijktijdig op te laden.

Let ook op de benodigde watts voor uw apparaat. Zo heeft een Macbook genoeg aan een powerbank met 40w maar heeft een Macbook Pro 60w nodig. Bekijk de handleiding of specificaties van uw apparaat online om het juiste wattage te achterhalen.

Het aantal watt gevonden? Veel powerbanks geven de output helaas niet in watts weer. Meestal geven ze het aantal volt of ampere aan. Hoe kunt u dan toch het juiste getal achterhalen? Vermenigvuldig de twee met elkaar. Een 20V/3A powerbank is dus geschikt voor een 60 watt laptop.

Cloud 0.1

Ook in deze tijd van cloudopslag is een externe harde schijf een waardevolle partner voor de mobiele werker. Een externe harde schijf stelt u in staat om altijd snel toegang te hebben tot uw waardevolle bestanden.

U kunt eenvoudig data vanaf een vaste computer onderweg meenemen wanneer het nog niet op uw mobiele apparaat staat. Onderweg heeft u niet overal toegang tot Wi-Fi. Soms is het eenvoudiger om uw bestanden op een fysieke schijf mee te nemen dan proberen ze uit de cloud te halen. Het bijkomende voordeel is dat u direct een back-up van bestanden kunt maken.

Welke externe harde schijf u koopt hangt af van de hoeveelheid data waar u mee werkt. Er is veel variatie op de markt. Een goede vuistregel: koop altijd meer dan u nodig denkt te hebben. Een externe harde schijf loopt vaak aan een hoog tempo vol.

Stay connected

Aanvullend kunt u er zelf voor zorgen dat uw apparaten altijd online kunnen. Uw beste optie om online te werken is meestal een smartphone. Zorg ervoor dat u voldoende data in uw bundel heeft en een provider die tethering toestaat. Openbare Wi-Fi is ook een optie maar vaak niet goed beveiligd en dus niet geschikt voor het werken met gevoelige data.

U kunt er ook voor kiezen om gebruik te maken van een hotspot apparaat. Dit werkt hetzelfde als via uw smartphone, maar dan met een apparaat specifiek voor deze functionaliteit gebouwd zoals deze D-Link DWR-932. Deze apparaten kunt u makkelijk en veilig in uw tas slingeren en zorgen ervoor dat uw smartphone batterij het langer volhoudt. Het nadeel is dat u een extra simkaart en abonnement nodig heeft om deze hotspot apparaten te gebruiken.

Aanpassingsvermogen

Fanatiek reiziger? Deze groep komt voor extra uitdagingen te staan. Hoe gaat u al uw apparaten opladen in het buitenland? We hoeven deze groep niet te vertellen dat een passend stopcontact niet vanzelfsprekend is.

Sommige hotels hebben adapters beschikbaar voor onwetende of vergeetachtige gasten. Toch is het praktisch om een adapter mee te nemen. Overal op voorbereid zijn? Neem dan naast uw adapter een kleine stekkerdoos mee. Zo kunt u met één adapter meerdere apparaten opladen.

Concentreren makkelijker maken

Een goede manier om uzelf af te sluiten van de buitenwereld is een over-ear koptelefoon of in-ear oordoppen. Op die manier kunt u op drukkere plekken toch een concentratiemoment nemen. Neem voor de zekerheid een setje met een ingebouwde microfoon. Op die manier kunt u de set meteen gebruiken voor een audio of video meeting zonder dat uw directe omgeving mee kan luisteren.

Deel op social media