Dit was Microsoft Inspire
Dit was Microsoft Inspire

Dit was Microsoft Inspire

Dit was Microsoft Inspire

Microsoft Inspire zit er inmiddels op. Voor mij en ACES Direct leerzame dagen. Een blik in de keuken van een waardevolle partner. Het is duidelijk dat Microsoft meer is dan een Operating System.

Bovenstaande stelling werd eens te meer duidelijk tijdens de laatste dag. Het lukte me helemaal vooraan een plek te bemachtigen tijdens de keynote van Satya Nadella, de CEO van Microsoft. Als een ware 'superstar' betreedt hij het podium, onder begeleiding van een daverend applaus. Satya is de verpersoonlijking van Microsoft anno 2018; rustig, modern en een boegbeeld voor anderen. Als hij praat wordt het vanzelf stil in een zaal.

Intelligent cloud

Op de afsluitende dag stond hij vooral stil bij intelligent cloud, waarbij MSFT veel aandacht geeft aan:

- privacy

- cybersecurity

- ethical AI

Privacy is een grondrecht, waarbij een cloudleverancier ook aandacht moet geven aan (cyber)security. Met de nieuwe ontwikkelingen in AI komen daar ook ethische vraagstukken bij. Vragen waar ook Nadella nog geen concreet antwoord op heeft. Maar het is belangrijk om te beseffen dat hij en het bedrijf er mee bezig zijn.

Satya mocht met JW op de foto

Xiaoice: de bekendste chatbot van China

Een voorbeeld van de kracht van AI is Xiaoice, de meest bekende chat-bot in China. Deze bot heeft:

- 500 miljoen vrienden

 - eigen tv- en radioshows

- een eigen Poetry book (geschreven zonder input van mensen)

- een chatsessie gehad van 29+ uur

- meer dan 1 miljoen telefoongesprekken gehad

We kregen een stukje video / audio te zien en horen over een gesprek tussen Xiaoice en een vriendin. Xiaoice vraagt of alles goed gaat, als vervolg op een eerder gesprek. Vervolgens adviseert de bot haar vriendin te gaan slapen. Zelf zal ze de wekker zetten en haar morgenvroeg om 7:30 uur wakker maken. Bijzonder om te zien wat nu al werkelijkheid is.

Productiviteit verhogen

Na de corenote van Nadella zien we ontwikkelingen op het productiviteitsvlak van Microsoft. AI komt ook naar werkvloer: zelf notities maken en actielijsten opstellen verdwijnt, daarvoor zetten we ook AI in. Als nieuw product zien we de Surface Go. De kleinste uit de Surface line-up, maar wel een device dat perfect past tussen een telefoon en je laptop. Een formaat waar ik persoonlijk erg blij mee ben.

Hoewel we steeds meer via apps werken, is en blijft mail prominent aanwezig in ons leven. Met de Outlook app als centrale hub kunt u elke keer meer: 

- zien met wie u veel contact heeft

- automatisch afspraken maken gebaseerd op de tekst in uw mail

- direct doorklikken naar een PowerBI dashboard

Aan de slag

Als ik nadenk over de afgelopen dagen denk ik eigenlijk vooral aan de toekomst van ACES Direct en Microsoft. Microsoft is erg belangrijk voor ACES Direct. Het merk is sterk aanwezig in het ecosysteem van de meeste organisaties in Nederland. De ontwikkelingen binnen de focusgebieden van Microsoft gaan erg snel en de samenwerking wordt hechter. We gaan steeds meer praten over toepassing en waarde

- Hoe kun je een collega beter laten presteren met de oplossingen van Microsoft? 
- Hoe vergroot en versnel je de digitale groei (zeker binnen het MKB)? 

Het gaat niet meer over Word, Excel, Azure of Dynamics: het gaat over de groei, het ontwikkelen van Nederland op digitaal gebied. Hoe kunnen wij organisaties daar het beste bij helpen? Samen met Microsoft als partner kunnen wij daar succesvol mee zijn. 

Deel op social media
  Feedback