ACES Direct bezoekt Microsoft Inspire
Microsoft Inspire dag 1

Microsoft Inspire dag 1

Microsoft Inspire dag 1

ACES Direct raakt langzaam vertrouwd met Las Vegas. Vorige maand was collega Mike Fransen aanwezig en deze keer mag ik Microsoft Inspire bezoeken. Tijdens Inspire toont Microsoft haar plannen voor het aankomende jaar, deelt kennis, innovaties en zoals de naam aangeeft inspireren zij partners om de wereld beter te maken.

Tijd om uit te slapen is er niet bij. Maandagmorgen 7:30, stond ik klaar voor de start van Inspire 2018. Buiten begreep ik al snel waarom het event al vroeg begint. De temperatuurmeter tikt op de vroege ochtend al 30 graden aan. Gelukkig telt Vegas bijna evenveel airco’s als mensen.

Microsoft focus

Een jaar geleden zag ik CEO Satya Nadella gepassioneerd spreken over de mogelijkheden voor de ‘intelligent cloud’ en ‘intelligent edge’ daar zag hij kansen voor het bedrijf. Een van eerste sprekers Judson Althoff bevestigt dat Microsoft nog steeds die koers vaart. "The intelligent cloud and intelligent edge is real -- it's here and it's now." The "ubiquitous compute" afforded by intelligent cloud and edge capabilities will allow us to shape the world of computing for the next decade," zegt Judson op het podium. Hij staat ook stil bij de focusgebieden van Microsoft:

• Modern life

• Modern workplace

• Business applications

• Data en AI

• Application en infrastructure

Sommige organisaties zien deze onderwerpen als toekomstmuziek. Judson laat zien dat het realiteit is om met deze onderwerpen de wereld beter te maken. Volgens Judson gebruikt bijvoorbeeld Carlsberg, een Deense brouwer, moderne AI tools al om een nog betere brouwer te worden.

Betere wereld

Daarnaast zag ik ook Brad Smith op het podium. Hij stond vooral stil bij de enorme inzet van Microsoft om de wereld een betere plaats te maken. Naast technisch oplossingen en producten pleit hij voor een ethische aanpak van bijvoorbeeld AI en gezichtsherkenning. Goed om te zien dat Microsoft nadenkt over de impact die technologie op onze samenleving heeft.

Sessies

Naast de sprekers is er ook tijd voor kleinere sessies. De onderwerpen lopen zover uiteen dat ik af en toe verbazing bij mijzelf opmerk over het brede scala aan Microsoft diensten. Ondanks dat ik dagelijks bezig ben met Microsoft maakt het toch indruk. Benieuwd wat de komende dagen brengen!

 

 

Deel op social media
  Feedback