Work Happy: déze 6 trends gaan ons werk bepalen 
Zoeken
Zoeken
Work Happy: déze 6 trends gaan ons werk bepalen

Work Happy: déze 6 trends gaan ons werk bepalen

HP Proactive Insights

Realtime inzicht in de status van alle devices binnen je organisatie: dát is in een notendop het idee achter Proactive Insights, de fleet management tool van HP. Een tool die jou als IT-manager niet alleen inzicht geeft, maar die jou ook helpt in de selectie van optimaal passende devices voor jouw gebruikers.

Work Happy: déze 6 trends gaan ons werk bepalen

Als je het slim aanpakt, kan IT bijdragen aan optimaal werkgeluk voor je medewerkers én aan je duurzame ambities. Michel Voorhout (Business Development Manager Digital & Managed Services bij HP) en Michael van Outheusden (Key Accountmanager bij Aces Direct) loodsen je in deze blog door de belangrijkste trends op het snijvlak van human en digital die tot 2030 ons werk gaan bepalen. 

Trend #1: GenZ op de werkvloer 

We kunnen niet meer om ze heen op de werkvloer: de vertegenwoordigers van GenZ, geboren tussen grofweg 1997 en 2012 en bij uitstek opgegroeid met technologie.  

Zeker GenZ hecht aan een gevoel van ‘erbij horen’, merkt Michel. “Des te belangrijker dus om als werkgever te zorgen voor een goede onboarding. Met welk gevoel ontvang je mensen? En hoe zorg je er vanaf het allereerste moment voor dat mensen zich relevant voelen? Als GenZ’ers zich van meet af aan thuis voelen bij je, is de kans een stuk groter dat ze ook bij je blijven. Op deze krappe arbeidsmarkt geen overbodige luxe; starters hebben de banen immers voor het uitkiezen.”  

IT is een belangrijk onderdeel van die onboarding, vult Michael aan. “Als jij ervoor zorgt dat mensen op hun eerste dag meteen aan de slag kunnen, met de juiste apparatuur en de juiste programma’s, voelen ze zich meteen thuis. Als je mensen daarbij – al dan niet binnen bepaalde kaders – ook nog zelf laat kiezen met welke devices ze willen werken, doet dat wonderen voor hun productiviteit, betrokkenheid en werkgeluk.”  

Trend #2: Cultuuromslag  

Duurzaamheid, integriteit, betrokkenheid: het zijn kernwaarden die steeds belangrijker worden op de werkvloer, merkt Michel. “Zeker veel starters willen niet gewoon werken bij een bedrijf dat alleen maar gericht is op winst, maar bij een bedrijf dat daarnaast oog heeft voor zijn medewerkers en voor de wereld waarin we leven. Als werkgever zul je hierin mee moeten bewegen. Dat vraagt om een cultuuromslag van bovenaf, waarbij je als bedrijf goed duidelijk maakt hoe betrokken je bent.” 

Wees helder over je kernwaarden en je DNA, vertelt Michael. “Bij het aantrekken van nieuw talent gaat het allang niet meer om competenties alleen, maar ook om de culturele match tussen werkgever en werknemer. Als nieuwe medewerkers weten waar je voor staat, wordt de kans een stuk groter dat je ze aan boord weet te houden.” 

Trend #3: De opkomst van AI 

Om de vele mogelijkheden van artificial intelligence (AI) kunnen we natuurlijk niet meer heen, schetst Michel. “AI zal de komende jaren steeds meer zichtbaar geïntegreerd raken binnen de werkomgeving. Denk maar aan een toepassing als Microsoft Copilot, die zal helpen om de productiviteit van medewerkers te verhogen. Sowieso zal slimme technologie ons steeds meer inzicht geven in hoe, waar, waarmee en wanneer medewerkers hun werk verrichten. Met dat inzicht kun je medewerkers vervolgens helpen om hun werk slimmer en efficienter in te richten én om fysiek en mentaal gezond te blijven.”  

Verdiep je vooral in de vele mogelijkheden van AI op de werkvloer, benadrukt Michael. “Zie AI niet als bedreiging, maar als een instrument dat jouw medewerkers helpt om meer te bereiken in minder tijd.” 

Trend #4: Het welzijn van medewerkers 

Nu we steeds meer tijd- en plaatsonafhankelijk zijn gaan werken, vervaagt de scheidslijn tussen werk en privé. Door de continue blootstelling aan prikkels (denk alleen maar aan de smartphone en aan de constante stroom e-mails) staan werknemers bovendien steeds vaker ‘aan’, merkt Michel. “Des te belangrijker om als werkgever aandacht te besteden aan de mentale gezondheid van je mensen. Zo houd je mensen aan boord, terwijl je tegelijkertijd het ziekteverzuim laag houdt.”  

De juiste hulpmiddelen helpen daarbij, vult Michael aan. “Als jij je medewerkers voorziet van devices en tools die passen bij hun takenpakket, doet dat wonderen voor hun productiviteit én voor hun mentale welzijn. En: vergeet de fysieke werkomgeving niet. Iemand die vaak thuiswerkt, kan bijvoorbeeld wel een goede bureaustoel en een grote monitor gebruiken.” 

Trend #5: Hybride werken: het kantoor als clubhuis 

De rol van ‘het kantoor’ gaat de komende jaren waarschijnlijk veranderen, voorziet Michel. “Medewerkers zien het kantoor steeds minder als een verplichte werklocatie, maar als een ‘clubhuis’ waar ze graag willen zijn. Idealiter komen mensen naar kantoor omdat ze dat wíllen en daar maximaal productief kunnen zijn – niet omdat ze het als verplichting zien.”  

Schep vooral een cultuur waarbinnen mensen optimaal productief en gelukkig kunnen zijn, ongeacht waar ze die dag aan het werk zijn, benadrukt Michael. “Daar past ook bepaalde hardware bij, zoals audiovisuele toepassingen voor hybride vergaderingen.” 

Trend #6:  Duurzaamheid 

De rol van duurzaamheid zal verder steeds groter worden binnen veel organisaties, benadrukt Michel ten slotte. “Niet voor niets investeren we samen met Aces Direct in het terughalen van devices, zodat deze verantwoord kunnen worden gerecycled of als refurbished device een nieuw leven kunnen krijgen.”  

IT is wereldwijd een van de minst duurzame sectoren, vult Michael aan. “Niet voor niets denken we ook binnen Aces Direct voortdurend na over hoe we onze processen optimaal cradle-to-cradle kunnen inrichten. Ook belangrijk: fleet management. Een fleet management tool als HP Proactive Insights geeft je realtime, AI-gebaseerd inzicht in de status van alle devices binnen je organisatie. Zo verleng je de levensduur van devices, terwijl je tegelijkertijd zorgt voor een optimale gebruikerservaring op het gebied van IT.” 

Meer informatie?