Microsoft: verplichte migratie van CSP- naar NCE-licentie per 2024
Zoeken
Zoeken
Microsoft: verplichte migratie van CSP- naar NCE-licentie per 2024

Microsoft: verplichte migratie van CSP- naar NCE-licentie per 2024

Microsoft: verplichte migratie van CSP- naar NCE-licentie per 2024

Microsoft heeft aangekondigd dat vanaf januari 2024 alle bestaande licenties binnen het aflopende CSP-model (Cloud Solution Provider) worden omgezet naar het nieuwe NCE-licentiemodel (New Commerce Experience). Wat houdt dat precies in? En: wat betekent dit voor jou als CSP-licentiehouder? Hieronder zetten we alle wijzigingen voor je op een rijtje.

In 2011 introduceerde Microsoft het CSP-model, dat partners de mogelijkheid biedt om eigen diensten en Microsoft-licenties en -clouddiensten (zoals Microsoft 365 en Azure) aan te bieden en te beheren voor klanten.

Automatische migratie per 1 januari 2024

Eerder al kondigde Microsoft aan dat dit CSP-model uiteindelijk volledig zou worden vervangen door het enkele jaren geleden geïntroduceerde, vereenvoudigde NCE-model. Binnenkort is het zover, want vanaf januari 2024 worden alle nog bestaande CSP-licenties automatisch omgezet naar NCE.

Wat bekent dit voor jou?

  • Beschik jij over een of meerdere CSP-licenties en ben je nog niet gemigreerd naar NCE? Dan zet Microsoft in 2024, gedurende het kalenderjaar, alle bestaande CSP-licenties om naar het nieuwe NCE-model. Dat gebeurt op de vervaldatum van je abonnement. Het is niet mogelijk om dit proces uit te stellen.
  • De nieuwe NCE-licentie heeft hetzelfde factureringsplan en hetzelfde aantal licenties als je binnen CSP had. De looptijd van de nieuwe NCE-licentie is standaard één jaar.
  • Wil je de abonnementsperiode en/of het aantal licenties wijzigen? Dan kun je dit doen gedurende zeven dagen nadat de migratie is voltooid. Je kunt dit natuurlijk ook op voorhand aan ons kenbaar maken.
  • Wil je het nieuwe NCE-abonnement annuleren? Ook dan heb je daarvoor zeven dagen de tijd nadat de migratie is voltooid.
  • Heb je eindklanten die de looptijd op maandelijks willen houden in plaats van jaarlijks? Dan luidt het advies vanuit Microsoft om het betreffende abonnement alvast zelf te migreren vóórdat de CSP-licentie in 2024 afloopt (en dus automatisch gemigreerd wordt naar een jaarlijks NCE-abonnement).

Over het NCE-programma

Het idee achter het nieuwe NCE-model is dat channelpartners en andere klanten meer keuzevrijheid hebben. Ook is het binnen NCE gemakkelijker om licenties aan te schaffen en te beheren. Lees meer over NCE

Meer weten?

Jasper Verhaaren

Solution Advisor t.013 762 19 24
Deel op social media