IT-partnership: ‘Elkaar de waarheid zeggen en blind vertrouwen’
Zoeken
Zoeken
IT-partnership: ‘Elkaar de waarheid zeggen en blind vertrouwen'

IT-partnership: ‘Elkaar de waarheid zeggen en blind vertrouwen'

Blijf gaan podcast

Luister je liever dan je leest? Dat komt goed uit! In de derde aflevering van de podcast ‘Blijf gaan’ schuiven Richard Bouwman en Fons te Meer van HumanTotalCare, Johan van Amersfoort van ITQ en Noud Schaper van Aces Direct aan. Samen bekijken zij IT vanuit het perspectief van de eindgebruiker.

IT-partnership: ‘Elkaar de waarheid zeggen en blind vertrouwen'

Oog voor de eindgebruiker. Bij HumanTotalCare zien ze het als de absolute succesfactor voor hun IT. Met Aces Direct als IT Business Partner werkt de innovatieve dienstverlener aan de ultieme digitale werkplek voor al haar 1.500 medewerkers.

IT met een human touch

IT&Care is de IT-dienstverlener van HumanTotalCare, waar ArboNed de bekendste dienst van is. “Met een groeiend team van zo’n honderd professionals werken we met veel aandacht voor de human touch”, vertelt Richard Bouwman. Als IT Infrastructure Architect werkt hij nauw samen met collega Fons ter Meer, die Service Owner is bij IT&Care. Hun belangrijkste taak: de behoefte vanuit de business goed vertalen naar IT.

Plaats- en tijdonafhankelijk werken

Net als voor zo’n beetje iedere werkgever, is het aantrekken en behouden van medewerkers ook voor HumanTotalCare een uitdaging. “Goede IT draagt daaraan bij”, zegt Richard. “Samen met Aces Direct en ITQ zijn we druk bezig met het inrichten van de Nieuwe Werkplek. HumanTotalCare heeft 53 locaties door heel Nederland en ruim 1.500 medewerkers die locatie-onafhankelijk en bovenal veilig moeten kunnen werken. We verwerken immers ook medische gegevens.”

Aces Direct unaniem als beste ontvangen

“Zowel Aces Direct als ITQ waren al vrienden van de club”, vervolgt Fons. “Met Aces Direct hebben we zelfs al een relatie van negen jaar.” Richard en Fons schreven uit naam van HumanTotalCare een RFP uit waarop leveranciers zich konden inschrijven. Fons: “De combinatie Aces Direct en ITQ werd unaniem als beste ontvangen, ook bij de eindgebruikers. We keken bij onze keuze bewust niet enkel vanuit IT-perspectief, maar ook vanuit het perspectief van de mensen die uiteindelijk met de oplossing moeten gaan werken.”

De eindgebruiker staat voorop

Voor Noud Schaper, Key Accountmanager bij Aces Direct, is de langdurige en innige relatie met HumanTotalCare tekenend voor de IT-partnerships die Aces Direct aangaat. “We werken op een nuchtere manier met elkaar samen”, legt hij uit. “Als bij een nieuw project blijkt dat we het beter kunnen invullen met ondersteuning van een partner uit ons ecosysteem, dan schromen we geen moment die naar voren te schuiven. In dit geval is dat ITQ. Wij zijn heel goed in het maken van de juiste hardwarematige keuzes, ITQ is sterk in de software-infrastructuur. Die zoektocht naar innovatie en de open en eerlijke communicatie zijn tekenend voor de IT-partnerships die wij aangaan. De eindgebruiker staat te allen tijde voorop, het gaat niet om ons.”

Veel meer dan een webwinkel

IT Infrastructure Architect Richard: “Wat je aan Aces Direct merkt, is dat ze meer doen dan alleen maar een webwinkel zijn waar je je hardware koopt. Ze ondersteunen ons in het maken van de juiste keuzes. Ook als dat betekent dat ze ons niet direct iets kunnen verkopen. Als je met Aces Direct praat, heb je nooit het gevoel dat je ergens een handtekening moet zetten.”

Expertises koppelen

Johan van Amersfoort is Technologist bij ITQ, met een sterke focus op de digitale werkplek. Hij gelooft heilig in de strategische samenwerking met Aces Direct. “Voordat je begint met een goed werkplekontwerp, moet je eerst snappen waar de eindgebruiker tegenaan loopt”, zegt hij. “Wat maakt nu de werkplek voor de eindgebruiker? Op basis daarvan kunnen wij onze expertise aan de expertise van Aces Direct koppelen, zodat de eindgebruikers van HumanTotalCare een zo prettig mogelijke ervaring hebben. Van het bestellen van de hardware in een voor hun gepersonaliseerde webwinkel tot de volledige installatie met een veilige toegang tot de back-end.”

Synergie in de samenwerking

“Vanuit de filosofie van HumanTotalCare staat de gebruiker centraal, niet de techneut”, verduidelijkt Service Owner Fons. “De technische partners zijn nodig om de wensen van de eindgebruiker mogelijk te maken. De synergie die daarin gevonden wordt, dát is voor mij het IT-partnership. Het gaat niet zozeer om een contract met een handtekening en een SLA, maar eigenlijk juist alles daaromheen. We durven elkaar de waarheid te zeggen en kunnen elkaar blind vertrouwen. Dat is de kracht van onze samenwerking met Aces Direct en ITQ.”

Aces Direct als onderdeel van de organisatie

Er moeten nog aardig wat stappen gezet worden voordat de Nieuwe Werkplek voor HumanTotalCare volledig operationeel is, maar de signalen vanuit de eindgebruikers zijn positief. Richard: “Medewerkers melden zich als tester voor het vervolgtraject en willen betrokken zijn bij pilots. Het enthousiasme vanuit de business is zeker daar.” Noud heeft vanuit zijn Aces Direct-rol veel contact met de eindgebruikers, ook vanuit andere projecten voor HumanTotalCare: “Medewerkers die ik in coronatijd heb geholpen met hun thuiswerkplek, bellen mij nog steeds. Ze zien mij niet als iemand van Aces Direct, maar als onderdeel van hun eigen organisatie.”

Onbezorgd kunnen werken

Alle vier de mannen kunnen niet wachten tot het moment waarop het project live gaat voor de eindgebruiker. “Supergaaf”, is hun gedeelde conclusie. “En spannend”, vult Johan aan. “Dan ga je het resultaat zien van de visie die wij ooit met het hele team bedacht hebben.” Wat Noud betreft is het project - en het IT-partnership - geslaagd als IT&Care met een 9 wordt beoordeeld door de eindgebruikers. “Wat er op de achtergrond allemaal gebeurt, is aan ons. De medewerker moet onbezorgd haar of zijn werk kunnen doen.”

Meer informatie?

Noud Schaper

Key Accountmanager t.013 762 18 80

Blijf gaan podcast

Luister je liever dan je leest? Dat komt goed uit! In de de