Hoe wij in deze tijd talenten aan ons binden 
Zoeken
Zoeken
Omgedraaide arbeidsmarkt

Omgedraaide arbeidsmarkt

Vacatures

Wij zoeken altijd ambitieuze collega’s! Wil je ook onderdeel worden van onze bijzondere organisatie? Stuur je motivatie met cv naar team HR. 

Omgedraaide arbeidsmarkt

Hoe wij in deze tijd talenten aan ons binden 

We hebben er al even mee te maken: een krappe arbeidsmarkt. In iedere branche kampen bedrijven met personeelstekorten. Kandidaten hebben de banen voor het uitkiezen. Erg fijn voor kandidaten, maar zeer uitdagend voor bedrijven. Wat betekent deze trend voor het HR-beleid van Aces Direct? En specifiek voor de werving van nieuwe collega’s? Moniek, onze HR Manager, vertelt erover. 

Bij ons ligt altijd al de focus op het binden van talenten. De huidige tijd waarin we leven versterkt de noodzaak hiervan. Het voordeel is dat wij hier al jaren aandacht aan besteden, en dus aardig weten hoe dit moet. Perspectief, dat zie ik als het toverwoord. Gebrek aan perspectief is namelijk, samen met het gebrek aan waardering, de belangrijkste reden voor mensen om een switch te maken naar een andere werkgever. Wij hanteren een brede definitie van perspectief: in de zin van ontwikkeling, groei in salaris, en in verdieping of verbreding van de functie. Het hangt van de persoonlijke ambitie van de aanjager af waar men perspectief in zoekt. Wij gaan en blijven hierover in gesprek en bewegen mee als werkgever. Dat is het uitgangspunt. 

Geen verhoor, maar elkaar echt leren kennen 

Een voorbeeld van hoe wij perspectief willen bieden aan talenten is de ontwikkeling van traineeships en management development programma’s. Kortgezegd: wij willen collega’s blijven prikkelen en stimuleren zodat ze aangehaakt blijven en niet afhaken. Wij zien het als een dagtaak om ervoor te zorgen dat onze mensen het goed hebben. Dat ze het gevoel hebben dat het gras bij Aces Direct echt wel het groenst is ;). Mijn werkdag is geslaagd als Aces Direct er weer een trouwe fan bij heeft. We creëren een veilige basis, eigenlijk zoals thuis. Dat is eigenlijk ook wel logisch: je spendeert misschien wel meer tijd op (of aan) je werk dan aan je privéleven. De binding met het bedrijf waar je werkt is dan ook cruciaal.  

Basis van een duurzame match 

En die binding, die begint eigenlijk al voordat collega’s bij ons starten. Die begint al op het moment dat het eerste contact gelegd wordt. Verwacht bij ons bijvoorbeeld geen traditioneel sollicitatieproces, waar een inhoudelijk vraaggesprek leidt tot wel of geen match. Nee, wij voeren gewoon een gesprek, op gelijke hoogte. Ik ben oprecht geïnteresseerd in wat mensen beweegt. Niet welk certificaat ze hebben behaald of wat hun meest succesvolle project is geweest. Natuurlijk is dit wel van belang, maar dat zie ik als de volgende stap. Ik ben vooral benieuwd waar iemand wakker van ligt en waar iemand wakker gemaakt voor wil worden. En ik word er blij van als mensen dezelfde vragen aan mij stellen. Want zo leer je elkaar kennen. Laatst kreeg ik deze opmerking van een nieuwe collega: ‘Solliciteren? Het voelde helemaal niet zo. Het voelde meer als een gezellig onderonsje, waarbij we konden ontdekken dat we bij elkaar pasten.' Gaaf toch? 

De basis van een duurzame match, en dat is waar we altijd naar op zoek zijn, is de bewuste keuze om met elkaar samen te gaan werken. Jij kiest voor ons en wij kiezen voor jou. 

Oprechte nieuwsgierigheid 

Onze reactie op deze overspannen arbeidsmarkt? Wij blijven gewoon dicht bij onszelf, dicht bij wat we al jaren doen. Je hoort het wel eens: bedrijven die ‘blind’ contracten aanbieden en alles doen om mensen aan zich te binden. Dat past niet bij ons. We blijven wel realistisch. Er moet op voorhand een match zijn tussen mens en organisatie. Dat is het startpunt. We zijn dan ook oprecht nieuwsgierig naar de talenten van mensen. En vooral hoe die talenten bij Aces Direct kunnen passen. Zodat ze optimaal tot hun recht komen. Wij bewegen graag naar onze talenten toe.  

Opvallen tussen alle talentzoekers 

De grote uitdaging van deze tijd is opvallen tussen alle talentzoekers. En dat doen wij niet door de stunten met voorwaarden, pingpongtafels of borrels (dat we op al die factoren goed scoren even terzijde😉). Nee, dat doen we door nog meer naar (potentiële) aanjagers toe te bewegen. Aces Direct komt naar je toe. Wij draaien de rollen om. Jij hoeft niet de eerste stap te zetten, die zetten wij wel. Daarom hebben wij een CV ontwikkeld. Een document waar we onszelf voorstellen als organisatie. Waarmee we hopen wat van onze cultuur en sfeer te delen (wat natuurlijk lastig is, want cultuur en sfeer proef je natuurlijk het beste wanneer je bij ons binnenstapt). We hopen vooral dat aanjagers de volgende stap zetten en bij ons aankloppen. Want wij vertellen maar al te graag waar wij wakker van liggen en wakker gemaakt voor willen worden. 

Ik nodig je van harte uit ons CV en onze actuele vacatures eens te bekijken. En nodig ons vooral uit voor de koffie. Wij komen graag naar je toe. 

Meer informatie?